July 20, 2024

Het draait allemaal om de training van astronauten  Jij bent Alberta

Het draait allemaal om de training van astronauten Jij bent Alberta

Van de kunstenaar…

Zingen in de ruimte en vliegende straaljagers zoals Chris Hadfield. Een sterke rugbyspeler en verbrandingswetenschapper zoals Jenny Sidey. Een zwarte band in karate en een natuurkundige als Ronald McNair. Dit zijn allemaal astronauten die laten zien hoe je zaken als kunst en techniek naast elkaar kunt beoefenen, en het zijn mensen die ik echt inspirerend vind als ze dingen doen als het schrijven van Dear Mo. Binnen dit nummer zijn drie specifieke thema’s gebruikt:

  1. Wees nieuwsgierig en geniet van de uitdaging om nieuwe dingen te proberen
  2. Het draait allemaal om astronautentraining!
  3. Gevoelens van dankbaarheid voor de mensen in mijn leven en de kansen die ik heb gekregen

Elk van deze punten heeft zijn eigen verhaal, dat het lied heeft beïnvloed, en ik hoop je aan te moedigen mogelijkheden te vinden die je interesseren en misschien enkele van de gedachten hier op te nemen.

Liedje

Naam: Dear Moon van Mac <3

Beschikbaar op de meeste platforms, waaronder:

Probeer nieuwe dingen

Aan boord van Falcon20 op de SpaceWalkers Microgravity Paraabolic Flight-missie

In mijn eerste jaar bij UCLA was ik stralend en klaar om te trainen bij CSA. Ik sprong van opwinding uit mijn stoel toen ik een interview kreeg. Hoewel ik geen eerdere technische werkervaring had, was het onwaarschijnlijk dat ik de baan zou krijgen. Spoiler alert: ik heb het niet begrepen.

Na dat korte gevoel van afwijzing schudde ik het van me af en vroeg mezelf af: wat kan ik nu doen om te komen waar ik heen wil? Wat kan ik hiervan leren? Uiteindelijk stuurde ik een vervolgmail met de vraag wat ik het komende jaar kon doen om mezelf uit te rusten met de vaardigheden die nodig zijn voor de functie.

Mijn interviewer stemde ermee in om mij te ontmoeten via een Zoom-oproep, en dankzij haar eerlijke suggesties en aanmoediging kon ik mijn focus verleggen naar het verbeteren van mijn technische vaardigheden. Ze is een mentor voor mij geworden en is een sterke vrouw voor wie ik ongelooflijk veel respect heb. In dat jaar kreeg ik uiteindelijk een baan bij Forward Robotics als werktuigbouwkundig ingenieur en werkte ik hard terwijl ik voortdurend aan mijn manager vroeg of ik kon leren hoe ik een CNC-machine moest gebruiken, hoe ik moest programmeren of hoe ik een PCB moest ontwerpen.

Toen ik aan deze opleiding als leerling werktuigbouwkunde begon, heb ik deze afgerond als baan in de mechatronica. Ik heb geleerd de uitdagingen van tegenslagen te omarmen en te zoeken naar mogelijkheden om te verbeteren. Solliciteer op deze baan, zelfs als je denkt dat je deze niet zult krijgen. Spreek uw mening uit tijdens een teamvergadering, ook al is het eng, en leer van degenen naar wie u opkijkt. Zoek je doelen met nieuwsgierigheid en flexibiliteit, wat tot uiting komt in het nummer:

“Ik herinner me dat ik naar de sterren wenste
De ernst van wie we zijn
“Ik zoek mijn plek”

“Het herinnert me eraan dat echte schoonheid niet perfect is.”

De universiteit is een goed moment om nieuwe dingen te proberen. Enkele van de mogelijkheden waaraan ik heb mogen deelnemen en die u misschien wilt bekijken, zijn:

  • SEDS Canada (https://seds.ca/): Wilt u uw lading naar de rand van de ruimte vervoeren met behulp van een stratosferische ballon? Zwevend in microzwaartekracht tijdens een parabolische vlucht? Sluit u aan bij een mentorprogramma om te leren van mensen in industriële functies, zoals een CSA. Dit zijn slechts enkele van de projecten waarvoor u zich kunt aanmelden, en er zijn ook mogelijkheden voor vrijwilligerswerk om u te helpen uw vaardigheden te ontwikkelen.
  • Zenith-gemeenschap: Je ontmoet niet alleen geweldige mensen die je je vrienden kunt noemen, maar je wordt ook gekoppeld aan een bedrijf om stage te lopen bij een aantal geweldige Canadese bedrijven en een mentor te ontmoeten van plaatsen als NASA en CSA. Deze gemeenschap werd opgericht Brooke Owens-beurs ( ), en er zijn nog veel meer fellowships waarop je kunt solliciteren op verschillende specifieke gebieden.
  • Coöpstages: Als je de mogelijkheid hebt om stage te lopen terwijl je op school zit, netwerk dan met bedrijven en netwerk met mensen bij studentenclubs en evenementen. Ik heb bij Forward Robotics kunnen werken als een vriend van mij van AlbertaSAT, nadat ik daar eerder stage had gelopen, Rocket Lab via de Zenith Fellowship en CSA door eerder vrijwilligerswerk te doen voor de SEDS CAN-SBX-wedstrijd en me aan te melden voor Hun websiteen het National Research Council Space Center konden in contact komen met het geweldige personeel van de CAN-RGX-campagne waaraan Mission SpaceWalker deelnam.
  • Studentenclubs: Buitenschoolse activiteiten zijn een uitstekende manier om nieuwe dingen uit te proberen en uw beleggingsportefeuille te laten groeien. Bezoek clubbeurzen, doe online onderzoek, netwerk en solliciteer! Mission SpaceWalker is voor mij meer dan alleen een club, het is meer een bemanning die spannende avonturen beleeft, zoals gletsjerexpedities en microzwaartekrachtvluchten. Een geweldige hulpbron die ik heb gekregen om te helpen met counseling is Pagina Lucht- en ruimtevaartbronnen; Bekijk het voor meer ideeën!

Het draait allemaal om de training van astronauten

Zoals eerder vermeld, kunnen tijden soms donker zijn, maar je kunt ze vaak opnieuw inkaderen om het licht te zien. “Het draait allemaal om de training van astronauten” is het motto dat mij door vele uitdagingen heen heeft geholpen. Buiten te koud terwijl je naar je auto loopt? Het is een analoog van de Noordpool! Is het een moeilijke test om je op voor te bereiden? Het is een training voor vaardigheidstests voor de selectie van astronauten! Hoewel het misschien raar lijkt, helpt het zien van deze uitdagingen als training je om te groeien.

Toen ik met Braziliaans Jiu-Jitsu begon, werd ik voortdurend verslagen. Maar de hogere banden die vaardiger waren dan ik, waren er om mij te helpen beter te worden. Ik trainde bijna elke dag met twee lessen per dag en hielp bij het coachen van de kinderlessen. Deze discipline heeft mij geholpen mijn blauwe band te behalen!

Mensen in vechtsportkleding

Upgrade naar je blauwe band met mijn geweldige Cambridge BJJ-coaches

Een paar maanden later liep ik echter een ernstige knieblessure op, waardoor ik een jaar buiten strijd was. Dit was opnieuw een astronautentest voor mijn veerkracht. Het is oké om deze teleurstelling te voelen, maar herformuleer het als motivatie. Ik was die persoon in de sportschool op krukken, die mijn armen trainde totdat mijn benen de squats aankonden. Het was eng om de blikken van volledig mobiele mensen onder ogen te zien. Ik concentreerde me echter op het verbeteren van mijn toestand, en dankzij de geweldige aanmoediging van de mensen bij de receptie kon ik eindelijk lopen. Nu ben ik er helemaal klaar voor om weer te trainen, leer ik weer van degenen die mij uitdagen en ben ik gemotiveerder dan ooit. Net als bij de teksten zullen er donkere tijden komen, maar het licht in jou kan ze overwinnen.

“De eerste trimesterfase van het leven
Sommige zijn vol en helder
Wat vervagend licht
Maar vanuit de duisternis lichten wij op
De maansikkel lacht helder
We kunnen dus opnieuw beginnen.”

Dankbaarheid

“zie haar!” Ik schreeuwde naar mijn vader terwijl we naar de sterren keken en naar het internationale ruimtestation zochten. Ik ben mijn ouders veel dank verschuldigd, die mij als kind steunden toen ik net als Hannah Montana wilde worden, en ervan droomde om in het internationale ruimtestation te zingen zoals Chris Hadfield. Ik ben dankbaar voor mijn vrienden die me hebben geïnspireerd om muziek te schrijven en uit te brengen, de coaches die me hebben geleerd nooit op te geven en de kansen die ik heb gekregen om te groeien.

Tijdens mijn reis heb ik een geweldige mentor, geweldige vrienden en zoveel rolmodellen ontmoet die mij elke dag inspireren. Dit hielp bij het inspireren van ‘Dear Moon’, een lied van dankbaarheid dat reflecteert op degenen die mij hebben geholpen en mijn reis blijven helpen vormgeven:

“De aarde is meer dan alleen een radioactief gesteente
Meer dan een uitstekende bol
Thuis is van ons en van degenen die komen
Het is goed om te weten wanneer dingen niet gaan zoals gepland
‘Ik heb je gedwongen naar ons te kijken.’

Wie de ruimte bezoekt, heeft het vaak over het overzichtseffect. Het is het gevoel dat je krijgt als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, vol ontzag en verwondering. Ik had het geluk dat ik in de buurt van de bergen ben opgegroeid, waar kampeertochten gevuld waren met verwondering over de prachtige uitzichten en nieuwsgierig naar de sterren staren. Het is een stroom van dankbaarheid om op deze aarde te kunnen leven, tijd te kunnen delen met degenen die dicht bij je staan ​​en het leven te ervaren. Ik moedig u aan om degenen die u hebben geholpen niet te vergeten en iets terug te geven, bijvoorbeeld door het organiseren van outreach-evenementen, mentorschap of het gebruiken van de kennis die u heeft opgedaan om verder te innoveren.

Bedankt voor het lezen van dit artikel en het luisteren naar mijn lied. Ik kan niet wachten om samen te werken aan de toekomst!

Mensen op een bankje op een bergmeer

Mijn gelukkige plek: de bergen met mijn gezin