April 29, 2024

Wereldkampioenschap – Nederland vs China in IWBF Women’s Final

Titel favorieten Nederland Wreekten de nederlaag van hun verslagen medemensen Amerika 72-65 Eerste vrouwen halve finale en hun tweede opeenvolgende finale IWBF Wereldkampioenschappen rolstoelbasketbal Hier in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.

Nederland, de Paralympische, Wereld- en Europese kampioenen, droegen een double-double bij van Mariska Beijer (32 punten, 19 rebounds) samen met Bo Kramer met 21 punten.

Hoofdcoach Gertjan van der Linden zei:

“We hebben goed werk geleverd in de eerste helft toen we 14 waren. Maar de wedstrijd is 40 minuten en de kloof wordt verkleind na balverlies en zo. Het is niet goed. We hebben werk te doen voor de finale.

“Wij zijn de favorieten. We zijn nu gefocust om goed te eindigen in deze kampioenschappen. We moeten onze energie geven om elke wedstrijd beter en beter te spelen. Andere teams komen eraan, dus we moeten hard werken om ze te verslaan”, voegde hij eraan toe. eraan toevoegend dat het team in Nederland zal bestaan ​​uit nieuwkomers uit hun academie.

Kramer zei:

“Er was veel druk in de wedstrijd. We speelden fantastisch basketbal in de eerste helft. In het derde kwart was het een gelijkspel en speelden ze agressiever. In de eerste helft kregen we de bal niet makkelijk rond. In het vierde kwart speelden ze met een sterke aanval. We hebben veel dingen gedaan en ons niet aan onze plannen gehouden.

Voorafgaand aan de finale zei ze:

“We weten wat we kunnen. We moeten ons concentreren op onze verdediging”, zei hij.

1 ChinaSt Het einde van de wereld

Nederland zal nemen China wie sloeg Duitsland Een spannende tweede halve finale voor dames en op weg naar hun eerste wereldtoernooifinale.

Paralympische zilveren medaillewinnaars China, gesteund door een brullende menigte, versloegen een even sterke Duitse ploeg. 49-45 In een bloedstollende laatste wedstrijd.

Xuemei Zhang’s double-double (18 punten, 11 rebounds) overwon een somber tweede kwartaal om China naar de eerste plaats te stuwen.