May 16, 2024

Canucks verbijsteren Predators met onwaarschijnlijke comeback in Game 4

Brock Boeser scoorde een hattrick, waaronder twee doelpunten in de laatste drie minuten van de regelgeving, waardoor de Canucks verlengingen kregen tegen de Predators in Game 4.

De Vancouver Canucks zijn hun derde doelverdediger in Game 4 tegen de Nashville Predators. Omdat Thatcher Demko langdurig geblesseerd was en Casey DeSmith kortdurend geblesseerd, stapte rookie-doelman Arturs Silovs in om zondag te starten.

Silovs speelde een geweldige wedstrijd, maar pas toen Silovs uit het net werd getrokken, kwamen de Canucks tot leven en wonnen de wedstrijd op de meest onverwachte manier.

Net als in Game 3 openden de Canucks de score bij hun eerste schot van de wedstrijd. In tegenstelling tot Game 3 duurde het geen 13 minuten om dat eerste schot te maken. In plaats daarvan liep een slim team in de aanvalszone en een geweldige pass van JT Miller bezorgde Brock Boeser een wijd open net.

De Predators reageerden met een 4-tegen-4-nederlaag na interferentiestrafschoppen van Filip Forsberg en Elias Lindholm. Een verwarring in de dekking van de verdedigingszone tussen Elias Pettersson en Filip Hronek bezorgde Jeremy Lauzon een open schot op het punt dat Mark Jankowski scoorde en de stand op 1-1 bracht.

De Predators namen in de tweede helft de leiding met een bizarre golf, iets wat de Canucks dit seizoen zelden hebben opgegeven met hun herwerkte verdedigingsstructuur. Terwijl Nikita Zadorov de passoptie uitsloot, tikte Gustav Nyquist de bal over de handschoen van Silovs om de stand op 2-1 te brengen.

Zoals het geval was tijdens de reeks, hadden de Canucks moeite om schoten op doel te krijgen. In de tweede helft scoorden ze slechts vijf schoten, al raakte Pius Sutter bij de beste kans van het team de lat, die niet als schot telde.

Daardoor stonden de Canucks in de derde periode één doelpunt achter, maar die achterstand van één doelpunt duurde niet lang. Twaalf seconden na het laatste frame stuurde Filip Forsberg de middenpass van Roman Josi met zijn schaats in het net en bezorgde de Predators een voorsprong van twee doelpunten.

De technische staf van de Canucks kon het doel niet uitdagen – de bal in het net trappen is geen uitdagende actie – maar het was verrassend dat de NHL niet langer keek. Hoewel je in de NHL de puck met je schaats in het net mag richten, zolang er geen duidelijke trapbeweging is, leek het doelpunt van Forsberg zeker op het randje, maar een korte beoordeling door de NHL Situation Room vond er geen probleem mee.

Het leek op gordijnen voor de Canucks, aangezien de Predators werden gesloten, waardoor de Canucks niets meer hadden om mee te werken. De Canucks hadden in de derde periode met nog drie minuten te gaan slechts drie schoten op doel.

Maar toen Seloff de extra naar voren trok, zorgden de Canucks voor een onwaarschijnlijke comeback.

Het begon toen JT Miller de puck laag naar Elias Lindholm stuurde, die de puck naar Boeser overstak voor de backhander om de Canucks binnen één te krijgen.

De Predators kregen vervolgens de kans om de wedstrijd te bevriezen toen Silovs opnieuw de extra aanvaller trok. Colton Sissons, gedwongen tot een backhander door Elias Pettersson te backchecken, stuurde de puck van de paal, waardoor de Canucks iets langer in leven bleven.

Toen stapte Bowser weer op. Na een geweldige redding van Quinn Hughes op de blauwe lijn gooide Miller de bal naar het net, wat een handgemeen veroorzaakte. Boeser pakte de rebound op en stuurde hem zijwaarts, maar ving de puck en trok hem naar voren om hem in het net te plaatsen om de hattrick te voltooien en de wedstrijd gelijk te trekken met nog maar acht seconden te gaan.

De twee doelpunten van Boeser om 2:41 zorgden voor een wedstrijd die leek te eindigen in verlengingen.

De verlenging duurde slechts één minuut. De derde lijn van Dakota Joshua, Connor Garland en Elias Lindholm kwam naar buiten en pakte meteen goud. Joshua parkeerde zijn man op de planken, waardoor de puck Garland laag kon bereiken. Lindholm stond wijd open voor hem en Garland vond hem. Lindholm heeft niets verkeerd gedaan.

Een wilde finish leverde Seloff zijn allereerste Stanley Cup Playoff-overwinning op en maakte hem de derde doelverdediger die een wedstrijd in de reeks won. Hij beëindigde de wedstrijd met 27 reddingen op 30 schoten en was enorm in een stressvolle situatie.

Met de verstoorde overwinning nemen de Canucks een 3-1 voorsprong in de reeks en kunnen ze winnen op het thuisijs terwijl de reeks terugkeert naar Vancouver voor Game 5 op dinsdag 30 april.