April 26, 2024

Van Dyck: ‘We voelden ons een beetje gehaast’

Liverpool 3-2 nederlaag door toedoen van West Ham Vandaag was een moeilijk te slikken pil voor rood. Na 25 wedstrijden ongeslagen te zijn geweest, heeft de ploeg van Jürgen Klopp de Hammers overtroffen en het is moeilijk te zeggen dat ze iets verdienden aan de wedstrijd.

Centrale verdediger Virgil van Dijk gaf zijn mening over de nederlaag in een interview na de wedstrijd met Sky Sports. De Nederlandse verdediger vond dat The Reds het in de eerste helft ondanks een moeizame start goed genoeg deden, maar in de tweede helft waren ze meer gretig om te scoren, wat hen uiteindelijk drie punten kostte.

“Het is een juiste klap”, zei Van Dijk tegen Sky. “We moeten opstaan ​​en zorgen dat we klaar zijn na de interlandbreak.

“Het was een intense wedstrijd en ik denk dat er in de eerste helft niet echt iets mis was. We speelden goed, ik denk dat we op momenten goed speelden. We probeerden de ruimtes tussen hun linies te vinden en ze verdedigden duidelijk goed.”

Liverpool kwam vroeg ten val en kon de wedstrijd voor rust afhandelen, maar Van Dijk dacht dat de wens om een ​​doelpunt in de tweede helft te maken hem openstelde voor de gevaarlijke tegenaanval van West Ham.

“We moesten geduld hebben en we scoorden naar mijn mening een verdiende gelijkmaker, en in de tweede helft waren we misschien een beetje aan het haasten. We wilden misschien 2-1 te veel scoren.”

“Natuurlijk zetten ze in op de tegenaanval met het loslaten van de spelers, dat is duidelijk een sterkte voor hen en dus was het een volledig open wedstrijd.”

De open wedstrijd is meestal in het voordeel van Liverpool, maar West Ham heeft goed werk geleverd door een gedisciplineerd verdedigend front te handhaven en vervolgens over te schakelen op snelle tegenaanvallen zodra ze de controle terug hebben. Het was een effectieve strategische combinatie waar Liverpool geen antwoord op had.

Ze waren niet in staat om de hamers kapot te slaan en de tegenaanvallen bezorgden de verdediging van Liverpool het grootste deel van de tweede helft. Het was een voortzetting van een trend die we de afgelopen weken in veel wedstrijden hebben gezien en Klopp zal een manier moeten vinden om de defensieve opstelling aan te passen om deze snelle counters te stoppen wanneer Liverpool het spel hervat na de interlandbreak.