April 26, 2024

Canucks versloeg de sterren van de tweede helft met vier goals

VANCOUVER – GT Miller scoorde tweemaal in sterk spel en de Vancouver Canucks scoorden vier doelpunten in de tweede helft om de Dallas Stars met 6-3 te verslaan zondagavond.

Bo Horvat en Elias Peterson scoorden een doelpunt en gaven twee assists voor de Canucks (5-6-1), die in hun laatste zes wedstrijden 2-4-0 waren. Vasily Podkolzin en Brock Boozer scoorden ook, in het lege net, voor Vancouver terwijl verdediger Quinn Hughes drie assists kreeg.

Canucks was een drie-uit-zes in een machtsspel. Ze hebben slechts drie doelpunten gemaakt uit 28 kansen in hun zeven voorgaande wedstrijden.

Joe Pavlesky en Ryan Sutter, beiden op sterkte, en Luke Glending scoorden een doelpunt voor de sterren (4-5-2). Jason Robertson verdiende een paar passen.

Doelman Canucks Thatcher Demko stopte 25 schoten. Anton Khodubin bewaarde 30 ballen voor de sterren.

Canucks scoorde drie doelpunten in iets minder dan zes minuten, waarvan twee in powerplay, om na twee stints een 4-2 voorsprong te nemen.

Miller scoorde het eerste doelpunt van Vancouver, zeven seconden nadat ster Miro Heskanen van het veld werd gestuurd wegens een struikelblok. Hij verdiende zijn vierde van het seizoen op 2:19 van een hoge spleetopname met Boeser Khudobin’s show.

Het was het eerste doelpunt van Vancouver in 18 pogingen verspreid over vijf wedstrijden.

Pettersson maakte de score 3-1 in de powergame om 6:37 met een schot door een menigte over het confrontatiecircuit. Het was zijn tweede dit seizoen en zijn eerste in 10 wedstrijden.

Horvat maakte er 4-1 van om 8:10 en sloeg een rebound van het schot van Tanner Pearson.

Glending bracht het verschil terug tot 4-2 toen hij profiteerde van de ineenstorting van de Canucks-defensie om 9.38 uur.

De Canucks kregen de kans om hun voorsprong met twee man uit te breiden tot 1:11, maar konden Khodobin niet verslaan.

Horvat onderschepte een pass in het Canucks-gebied om het doel van Pudkolzen op te zetten om 15:45 uur.

Sutter trok de sterren in één op 3:23 van de derde in het gedwongen spel.

Miller pakte zijn tweede nacht op met een sterk spel om 13:44.

Pavlesky bezorgde de Stars een 1-0 voorsprong om 13:35 van de eerste periode, 26 seconden nadat Hughes inschakelde voor controle. Robertson stuurde een pass over de voorkant van het net die Pavlesky aanvankelijk moeite had om te controleren, maar hij vond het handvat en sloeg voor de derde keer dit seizoen de hoek in.

Het was de 10e keer in 12 wedstrijden dit seizoen dat Vancouver de openingstreffer verloor.

Een paar minuten geleden stal Demko Jimmy Bean. Alexander Radulov legde de bal op Ben’s toverstok en leek een wijd open net te hebben, maar de duik Demko slaagde erin het stokje te raken.