May 17, 2024

Spelersklassen: Warren Voegele loopt voorop terwijl Oilers Ducks met 7-2 verslaan

Artikel inhoud

Oliespuiters 7, Eenden 2

De Edmonton Oilers stonden zondag voor een kleine uitdaging. Ze kwamen gisteravond uit een van de meest intense wedstrijden van het seizoen in Los Angeles, een slopende wedstrijd die 65 minuten duurde en in de vierde ronde van een shootout eindigde voordat de beslissing in het voordeel van Edmonton over de Kings werd beslist. De belangrijkste spelers van de Oilers noteerden grote minuten in het proces.

De wedstrijd van zondag in Anaheim was niet alleen een back-to-back, het was een vroege start, slechts 22 uur nadat de puck de avond ervoor was gevallen – het minimaal toegestane aantal. Potentiële tekorten in zowel energie- als emotionele budgetten, en een automatische vrije avond voor de startende doelverdediger. Het had veel “trapspel” -elementen.

De bezoekers beantwoordden de bel met een sterke, zij het soms slordige teaminspanning, wat resulteerde in een gelijkmatigere spreiding van de ijstijd over de opstelling. Sommige spelers hebben met name de leiding genomen Warren Voegele Die explodeerde voor 5 (vijf) punten en een reservestopper Calvijn Pickard Dat leverde 28 van de 30 schoten op. De Oilers scoorden in elke periode verschillende doelpunten om aan het eind van de avond een gezonde 7-2 voorsprong op te bouwen en uit te breiden.

Het was een zwaarbevochten wedstrijd waarin alle negen doelpunten werden gescoord in een verhouding van 5 tegen 5. De Oilers hadden het beste van het spel en versloegen de Ducks met 39-30. Door onze analyse in Hockey-cultusde Oilers hadden een enorme voorsprong in eersteklas shots (23-14) en 5-shot voorsprong (14-8) (Het tellen is begonnen).

Speler scoort

Spelscores

#2 Yvan Bouchard, 6. Zijn 22 minuten waren een paar stappen verwijderd van het teamhoogtepunt van 29 minuten van zaterdag, maar nog steeds indrukwekkend. Niet zijn meest dynamische aanvallende spel, maar laat de puck meestal het werk doen. Hij maakte een mooie glijdende actie om de haast van de vreemde man te doorbreken. Hij werd gearresteerd op de rosse buurt van Anaheim II Target. Bijdragen aan schoten van de eerste orde (GAS): Gelijkmatige kracht +1/-2; Speciale teams 0

# 5 Cody Ceci, 5. Een paar lastige momenten defensief leidden snel tot meerdere kansen. Onderweg wat brandjes blussen. Hij kreeg aanvallend een aantal goede kansen, maar scoorde nog geen doelpunt. Solide 3 minuten op de PK. Gas: ES +2/-7; ST +0/-0.

#10 Derek Ryan, 7. Niet veel aanvallend, maar een rots in de verdediging zonder grote fouten. Hij leidde de aanvallers in korte tijd (2:27) en in face-offpercentage (6/9=67%). Verschillende slimme acties om de verdedigingszone vrij te maken. Hij regisseerde een strafschop. Gas: ES +1/-0; ST +0/-0.

#13 Matthias Janmark, 7. Hij was ook solide op de PK en zorgde voor een van de verdedigende juweeltjes van het seizoen toen hij de stok van Adam Henrique vastbond om wat leek op een gemakkelijke beweging vanaf de rand van de blauwe verf te blokkeren. Hij scoorde bijna zelf tijdens een goed uitgevoerde 2-tegen-1-rush met Brown, terwijl hij ook een man achterstand had. Het kostte een ongebruikelijke 16 minuten aan strafschoppen, waarvan er vier te wijten waren aan het feit dat hij een klap kreeg van Ilya Lyubochkin (ze kregen elk een dubbele straf) en nog eens 12 minuten vanwege een overtreding op Radko Gudas en vervolgens de onbezonnenheid om de scheidsrechter te ondervragen over de strafschop. gebrek aan contact. Misschien heeft hij daar zelf ook wel een paar schoten gehad, aangezien hij een veel vettere speler is dan hem doorgaans wordt toegeschreven. Gas: ES +1/-0; ST +1/-0.

#14 Matthias Ekholm, 7. Hij bracht ook tijd door in de zondebak, als direct gevolg van een aanhoudende vete met Ryan Strome, waarbij ze op een gegeven moment toevallige minderjarigen namen en kort daarna toevallig majors in een heel vreemd gevecht. Hij hield het als laatste vol – pas het derde moment van zijn carrière – toen hij eindelijk in de goede richting werd gewezen. De Oilers versloegen Anaheim met 9-2 in 12 minuten bij 5-tegen-5. Gas: ES +0/-0; ST +0/-0.

#18 Zach Hyman, 6. Een tamelijk saaie wedstrijd, onderbroken door een prachtig doelpunt op een mooi schot dat een einde maakte aan een korte Anaheim-vlaag in de derde en Edmonton's voorsprong van vier doelpunten herstelde. Gas: ES +2/-0; ST +0/-0.

#21 Adam Erne, 6. Zijn lijn met Hamblin en Brown kwam in de eerste helft vast te zitten in één lange ploegendienst, maar kwam er doorheen, mede geholpen door Erne's drukverlichtende schot. De enige Oilers bevinden zich op minder dan 10 minuten van TOI, hoewel ze om 9:21 uur dichtbij kwamen. Gas: ES +2/-0; ST +0/-0.

#25 Darnell-verpleegster, 8. Er zitten een paar problemen achter zijn blauwe lijn, waaronder het eerste doelpunt van de Ducks, maar de Oilers scoorden ook vijf doelpunten op een geweldige +4-avond. Een deel daarvan had hij rechtstreeks in handen met een paar belangrijke assists op indrukwekkende passes naar Draisaitl en Foegele voor afwerkingen met één touchdown. Trevor Zegras boorde het vervelende met een open ijsschot. Hij leidde het team in 24:07 ijstijd. Gas: ES +4/-5; ST +0/-0.

#27 Brett Kulak, 7. Ik ging met een TOI-tijd van 16:35 naar boven na een zeldzame nacht van minder dan 10 minuten op zaterdag en speelde een goede wedstrijd op het ijs. Hij scoorde het laatste doelpunt met een tweedegraads schot dat John Gibson in de Anaheim-kooi verbijsterde. Hij kreeg een strafschop voor een slechte treffer op Ross Johnstone, die de scheidsrechters een tackle noemden (ik zag het als een klim), wat later waarschijnlijk wat lelijks naar voren bracht. Gas: ES +1/-1; ST +0/-0.

#28 Connor Bruin, 7. Op een goede manier over de schijf heen, waardoor deze meestal effectief wordt verplaatst. Hij had een assist op het aantal van Draisaitl en had gemakkelijk nog meerdere keren kunnen scoren. Hij gaf de bal goed door en schoot krachtig in het net. Gas: ES +3/-2; st +2/-1.

#29 Leon Draisaitl, 8. Hij stond een centrale pass toe op het eerste doelpunt van de Ducks, maar maakte dat goed met een uitstekende prestatie aan de andere kant van de kaart. Hij scoorde een fantastisch doelpunt door een briljante pass van Norris om te zetten door er vanuit een zeer lage hoek één in te slaan. Er werden twee assistenten toegevoegd en een derde werd waarschijnlijk gestolen door een niet-meewerkende scorer. Geloof het of niet, zijn sprint over de hele lengte van de ijsbaan was een belangrijk onderdeel van het doelpunt van McLeod dat de score opende. Het is moeilijk om ruzie te maken met boxy-optredens van 1-2-3, +4, of met 10 enorme bijdragen aan topkeuzes. Op de een of andere manier werden 12 minuten van de shootout toegekend voor zijn tackle op Zegras nadat de Anaheim-speler McLeod met een speer had aangevallen. Gas: ES +10/-2; ST +0/-0.

#30 Calvijn Pickard, 7. Het was niet altijd even mooi, maar hij kwam binnen en klaarde de klus. Hij had een paar keer geluk, één keer met een schot van Frank Vatrano dat door hem heen lekte en op de een of andere manier de paal miste, en opnieuw door er niet in te slagen wat leek op een zachte lading te bevriezen, wat resulteerde in een beetje rommel rond de blauwe verf. Maar het is ook niet zo dat zijn team een ​​verdedigend juweel voor hem heeft neergezet. Hij bluste veel meer branden dan hij begon met een aantal uitstekende stops. 30 schoten, 28 reddingen, .933 reddingspercentage.

#37 Warren Voegele, 10 jaar oud. Hoe goed is Warren Voegele vanavond? Hij leidde de Oilers rechtstreeks in doelpunten (2), assists (3), punten (5), schoten (6), afhaalrestaurants (2) en gevaarlijke solokansen (5). Gebonden voor de teamleider met Draisaitl en Nurse op +4. Edmonton versloeg Anaheim met 15-6 in 11 powerplay-minuten. Zijn vijf punten waren twee lager dan zijn vorige carrièrehoogte. Hij zorgde met een prachtige pass voor McLeod om de score te openen. Hij verborg een paar kansen in de tweede helft om de voorsprong uit te breiden van 3-1 naar 5-1 en wist die feitelijk weg te vagen toen hij de score ontdekte uit een late strafschop, hoewel het waarschijnlijk een goede zou zijn geweest. Kijk nu niet, maar zijn volgende contract wordt elke week duurder. Gas: ES +9/-0; ST +1/-0.

#57James Hamblin, 5. Een paar riskante momenten van zijn kant, vooral een slechte pass vanaf de zijkant van het net die vlak voor de goal belandde. Maar hij profiteerde bijna van een paar kleine kansen op het goede einde. Ik speelde om 10:36 uur 's avonds en kwam weg met een score van 0-0. Ik heb de cijfers van Zegras slecht gecontroleerd, die op de een of andere manier over het hoofd waren gezien. Gas: ES +2/-1; ST +0/-0.

#71 Ryan McLeod, 8. Zijn hete streak werd hervat na een rustige wedstrijd in Los Angeles, wat leidde tot zijn vierde overwinning van twee punten in de laatste vijf wedstrijden, die de Oilers allemaal wonnen. Een indrukwekkende 5-3-8, +9 over die periode. Hij scoorde opnieuw een openingstreffer, dit keer in de vijfde minuut van de wedstrijd. Hij verdiende een belangrijke assist met een uitstekende pass op Foegele, met wie hij een serieuze chemie ontwikkelde. De Oilers hadden 24 schotpogingen op slechts 7 in zijn 13 minuten bij 5 tegen 5. Hij werd ook in ruim 21 minuten gechipt op de PK. Gas: ES +7/-0; ST +0/-0.

#73Vincent Desharnais, 7. Nog een krachtig spel dat fungeert als een verdedigende 'folie' en tegenstanders bij elke beurt in de weg staat. De Oilers versloegen de Ducks met 8-3 en versloegen hen met 2-0 gedurende bijna 14 minuten in 5v5-actie. Hij registreerde ook een paar minuten op de PK en kreeg zelfs een zeldzame PP-tijd tegen het einde van het spel. Solide 16:49 in het algemeen. Gas: ES +1/-0; ST +0/-0.

# 91 Evander Kane, 6. Hij keerde terug naar de opstelling nadat hij de Kings-wedstrijd had gemist met een heupblessure. Hij scoorde de 2-1 toen hij stuiterde op een losse bal die de schaats van de scheidsrechter achter het net raakte en in het net belandde. De keuze van de coach, en de goede keuze, om met McDavid en Draisaitl in post-PK-diensten te rijden en met elk meer dan twee minuten te spelen. Zeldzaam spel met 0 treffers. Gas: +3/-0; ST +0/-0.

#93 Ryan Nugent-Hopkins, 5. Rustige nacht met 0 punten, slechts één schot, zelfs plus/minus. Meest effectief op de PK, spelen 2:22. Gas: ES +0/-1; ST +0/-0.

# 97 Connor McDavid, 6. Zet de toon vroeg met een dominante openingsshift. Hij klikte aanvallend niet echt – slechts 2 van zijn 8 schotpogingen waren op doel – maar hij raakte Hyman met een mooie pass op een 6-2-score voor zijn enige punt van de avond. Gas: ES +2/-0; ST +0/-0.

Recentelijk in de hockeycultus

Levins: De echte Edmonton Oilers zijn eindelijk op de been – 9 dingen

PINS: Stuart Skinner staat vroeg sterk in de 3-2 overwinning van de Oilers op Los Angeles

STAPLES: De Edmonton Oilers winnen een snelle wedstrijd tegen de Sharks

McCurdy: Ryan McLeod reageert op zijn critici

McCurdy: Over de Oilers, World Junior en de kosten van 'all-in' gaan