April 27, 2024

India verloor met 2-3 van Nederland om de eerste plaats in de puntentabel te behouden

Sanjay (18′) en Gurjant Singh (46′) scoorden namens het Indiase herenhockeyteam.

Eindhoven, 10 juni 2023: Het Indiase herenhockeyteam zette een zeer pittige prestatie neer tegen Nederland, maar verloor zaterdag met 2-3 in de lopende FIH Hockey Pro League 2022-23. Dugo Delkenkamp (7′), Boris Burghardt (41′) en Djeb Hodemakers (43′) scoorden voor Nederland. groep.

Het Indiase herenhockeyteam begon met meer balbezit aan de wedstrijd, met in de beginfase de neiging om de Nederlanders aan te vallen. Amit Rohitas zette bijna een strafcorner om, maar Nederland moest diep graven om India van scoren te weerhouden. Al snel kwamen de Nederlanders in actie en Tuco Delkenkamp (7′) brak de impasse toen hij een schot voorbij PR Sreejesh aan de tweede paal boorde. Nederland bleef daarna aanvallen, maar PR Sreejesh maakte een paar briljante reddingen in de slotminuten van het eerste kwart toen het Indiase herenhockeyteam met 0-1 achterliet bij het ingaan van de eerste pauze.

De Indiase fans deden hun best om de spelers aan te moedigen en het Indiase herenhockeyteam reageerde vroeg in het tweede kwart met de gelijkmaker toen Sanjay (18′) van dichtbij de achterkant van het net vond. Minuten later waren Abhishek en Mandeep Singh op doel, maar de Nederlanders hielden stand. Beide partijen bleven zoeken naar het volgende doelpunt en dat zorgde voor wat vrij hockey in de tweede helft van het kwart, maar geen van beiden kon de impasse doorbreken en de teams gingen met een 1-1 rust de rust in.

In het derde kwart hield het Indiase herenhockeyteam de intensiteit hoog en zocht in de beginfase naar een doelpunt, maar Oranje wist ze eruit te krijgen. De Nederlanders doorstonden de storm goed en begonnen India wat terug te dringen. Met nog vier minuten te gaan in het kwartier, naaide Oranje een snelle actie van rechts, die Boris Burghardt (41′) langs PR Sreejesh schoof om er 2-1 van te maken. Minuten later won Oranje een reeks strafcorners en zette Tjep Hoedemakers (43′) de derde om op het wedstrijdformulier. Nederland stond tijdens de rust met 3-1 achter tegen India.

Lalit speelde in Gurjant Singh (46′) en het Indiase herenhockeyteam maakte er voor het einde van de eerste minuut 3-2 van en bracht de stand op 3-2. Het Indiase herenhockeyteam verheugde zich op een gelijkspel en had een tijdje een numeriek voordeel. Mandeep en co hebben in de volgende fase alles gegeven maar de Nederlanders hielden stand. Het Indiase herenhockeyteam gooide in de laatste vijf minuten een gootsteen naar Oranje, maar kon niet gelijk maken. Nederland won met 3-2 van het Indiase herenhockeyteam.

Het Indiase herenhockeyteam speelt vervolgens op 11 juni tegen Argentinië.