May 19, 2024

India verloor met 3-2 van Nederland

De Indiase hockeyteam Ze verloren zaterdag met 3-2 van Nederland FIH Pro League 2022-23 Overleden in Eindhoven.

Sanjay (17′) en Gurjant Singh (45′) scoorden voor India, Dugo Delkenkamp (6′), Boris Burghardt (40′) en Djeb Hodemakers (42′) werden weggestuurd.

Ondanks het verlies behield India de eerste plaats in de FIH Pro League-puntentabel met 27 punten uit 15 wedstrijden. Nederland staat achtste met 11 punten uit zeven duels.

India kwam snel uit de startblokken en maakte snelle runs in de Nederlandse helft. Het waren echter de gastheren die de openingstreffer scoorden tegen de gang van zaken in. Dugo Delkenkamp schoot op een losse bal de 1-0 binnen. Nederland leek even later de voorsprong te hebben verdubbeld, maar het doelpunt van Dugo Delgenkamp werd afgekeurd omdat de spelers in het eerste kwart op een 1-0 voorsprong kwamen.

In het tweede kwartaal, Harmanpreet Singh en co. De strategie werkte onmiddellijk toen India meer mannen naar voren duwde en de bezoekers gelijk maakten. Sanjay scoorde zijn eerste senior doelpunt om er 1-1 van te maken voor India. De eerste helft eindigde in een 1-1 gelijkspel.

In het derde kwartaal behield India de controle en maakte een golf van runs op de Nederlandse helft. Minuten na de kwartfinale leek Jarmapreet Singh klaar om te scoren voor India uit een strafcorner, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens inmenging. Na de schrik zette Nederland zwaar druk op India en scoorde Boris Burghardt een velddoelpunt om de gastheren op een 2-1 voorsprong te zetten. Minuten later bezorgde Tjep Hoedemakers de gastheren twee doelpunten toen de derde leg op 3-1 eindigde in het voordeel van Nederland.

India domineerde het vierde kwart en Gurjant Singh scoorde een velddoelpunt om de bezoekers te helpen de stand op 3-2 te brengen. India draaide de Nederlandse verdediging de nek om op zoek naar de gelijkmaker en achtervolgde de doelman in de laatste minuten om een ​​extra lichaam in het outfield te kopen, maar de Nederlandse verdediging bleef vastbesloten om de overwinning veilig te stellen.

Het Indiase herenhockeyteam speelt zondag tegen Argentinië in de finale van het FIH Pro League seizoen 2022-23.