May 8, 2024

WK 2022: overwinning Senegal, Iran, Nederland vs Ecuador, Engeland vs VS

Dag zes was al begonnen met een verrassing, toen Iran herstelde van een vernederende 6-2 openingsnederlaag om Wales te choqueren met late goals in een 2-0 overwinning.

Senegal versloeg Qatar met 3-1 om hun eerste overwinning te behalen.

Nederland treft Ecuador voordat Engeland voor het eerst de VS versloeg in de finale van het WK voor mannen.

Ik heb het donderdag gezien Cristiano Ronaldo werd de eerste man Scoorde in vijf World Cups, favoriet Brazilië speelde de hoofdrol tijdens een spannende overwinning op Servië, en Zwitserland passeerde Kameroen. De wedstrijd tussen Uruguay en Zuid-Korea eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Canadese coach John Herdman bespreekt zijn opmerkingen na de wedstrijd Er was er maar één over Kroatië Reactie van de Kroatische manager Zlatko Talic.

NEDERLAND VS. Ecuador

Bij een overwinning op Ecuador wordt Nederland eerste in de Ronde van 16.

Ecuador versloeg Qatar met 2-0 in de openingswedstrijd van het toernooi.

Nederland startende XI: Andries Noppert, Jurrien Timber, Virgil van Dijk (c), Nathan Ake, Denzel Dumfries, Teun Koopmeiners, Frenkie de Jong, Daley Blind, Davy Klassen, Cody Gakpo, Steven Bergwijn.

Ecuador basiself: Hernan Calindez, Angelo Preciato, Jackson Poroso, Felix Torres, Piero Hincapie, Pervis Estupinan, Gonzalo Plata, Jackson Mendes, Moises Caicedo, Enner Valencia (C), Michael Estrada.

Qatar VS. Senegal

Mohammed Muntari van Qatar Scoorde het eerste WK-doelpunt van het landMaar het had weinig effect, want Senegal won met 3-1.

Boule Thea uit Senegal profiteerde van een slechte poging van Boulem Guqi uit Qatar om de regerend Afrikaanse kampioen een 1-0 voorsprong te bezorgen voordat spits Famara Dithio de voorsprong in de 48e minuut verdubbelde. Mooie visuele titel.

Ahmad Bamba Dieng Doelpunt gescoord voor Senegal In de 84e minuut. Daarna spelen ze tegen Ecuador, terwijl Qatar de groepsfase afrondt tegen Nederland.

Senegal basiself: Edward Mendy, Youssef Sabali, Khaledo Koulibaly (c), Abdou Diallo, Ismail Jacobs, Ismaila Sir, Nambalis Mendy, Idrissa Gueye, Crebin Diata, Boule Diya, Famara Taithio.

Qatar Startelftal: Meshaal Aissa Barsham, Ismael Mohammed, Pedro Miguel, Boulem Khoukhi, Abdelkarim Hassan, Homam Ahmed, Karim Boudiaf, Hassan Al Haydos (c), Assim Madibo, Almoez Ali, Akram Afif.

Iran VS. Wales

Volledig wedstrijdverslag

Iran scoorde tweemaal om Wales te verdoven.

De treffer van Rousebe Cheshmi van buiten de zestien in de achtste minuut van de extra tijd bracht de Iraanse fans in jubelstemming en de Welsh in totale wanhoop.

Ramin Rezaian scoorde in de 11e minuut van de blessuretijd het tweede doelpunt.

De Welshe doelman Wayne Hennessey kreeg in de 86e minuut een rode kaart.

Iran Beginnende XI: Seyed Hossein Hosseini, Ramin Rezaian, Majid Hosseini, Mortesa Pouralikanchi, Milad Mohammadi, Ali Golizadeh, Syed Esadolahi, Ahmad Noorollahi, Ehsan Haji Safi (c), Mehdi Taremi, Sardar Azmoun.

Wales vanaf XI: Wayne Hennessey, Chris Mebham, Joe Roden, Ben Davies, Connor Roberts, Aaron Ramsey, Ethan Ampadu, Harry Wilson, Nego Williams, Gareth Bale (vangst), Kiefer Moore.