April 24, 2024

Wereldkampioenschap hockey: Nederland houdt levendig Australië tegen om finale vrouwen te bereiken

Terras – De beslissende en goed getimede actie van Frederik Matla – zijn eerste doelpunt in vier wedstrijden – opende de deur naar een 1-0 in het derde kwartaal na een stortvloed van 10 strafcorners in vijf minuten, wat een zevende opeenvolgende WK-finale betekende. Bij het zonovergoten Estadio Olimpico.

Matla scoorde de winnaar in de 42e minuut nadat verschillende pogingen van de Australische Jocelyn Bartram van richting veranderden of van richting veranderden. om een ​​laatste confrontatie met Argentinië op te zetten De negende titel in 15 edities was een herhaling van de Olympische finale van Orange Tokyo.

Het werd aangekondigd als een aanvallende halve finale, waarbij twee teams op voorwaartse kracht mikten. De eerste 30 minuten was het echter een mix van strijd om de dominantie op het middenveld en beide teams moesten zich verdedigen.

Bartram moest zich al vroeg in bedwang houden en maakte een sterke post-save, terwijl het eerste schot op doel van Australië duurde tot halverwege de tweede helft toen de omgekeerde chip van Rosie Malone over het doel van Ann Weinendall vloog. Maar de Nederlandse nr. 1 bleef zijn hoogte onder controle.

Na veel Nederlandse penetratie kwam hun eerste hoekkans met 90 seconden te gaan in de eerste helft toen Renee Taylor, de held van de halve finale met twee hoekdoelpunten, een verdediger draaide met een slimme stick.

De slaapverwekkende, schaakachtige strijd van de eerste helft wordt versterkt nadat de plaatselijke castelgroep hun menselijke toren uitvoert. Nu moeten de Hawkeyes hetzelfde doen.

De Nederlander moest snel negen strafcorners incasseren in twee patches, waarvan de eerste Bartram het gevaar en Matla van kleur zag verdwijnen met zijn gebruikelijke scherpe bewegingen.

Terrazza 2022 Wereldbeker Dames Spanje & Nederland Nederland v Australië (SF) Foto: Jane-Ann Claxton (c) World Sports Copyright Frank Ujlenbroek

En drie minuten later, met een vliegende Curry Somerville die neerstortte en Bartram duidelijk opstart. De Nederlanders zetten hun rondje voort en de bal liet Eva de Godey links los, Bartram stapte af en redde haar pad. Marlowes Keitels vindt Bartram opnieuw uit.

Harriet Shand versloeg Lidewidge Weldon na een drieledige beweging langs het veld. Deze keer stortte Matla zich in zijn pc-poging en de bal stuiterde van het bord langs Bartram. Na haar openingsdouble in de eerste wedstrijd van de olympische kampioenen in Amsterdam was de opluchting voelbaar voor de inmiddels gelande Matla.

Australië moest in de laatste overs van deze clash meer circulaire penetratie overleven, waarbij Nederland altijd op weg was naar een seconde. De Roos maakte nog een laatste worp van de dobbelstenen in hun tweede pc-game. De spelers knielden kort om de nederlaag onder ogen te zien voordat ze zich tot Bartram wendden bij de laatste toeter voor zijn geweldige werk.

Marloz Kiedels, die zijn laatste wedstrijd voor Oranje speelde, zei over het optreden van Bartram: “We hadden veel corners en hij speelde een geweldige wedstrijd. We hadden met wat aanvallen wat slimmer kunnen spelen om meer een-op-een met de keeper te creëren. Maar ze deed vandaag iets goeds omdat we dat tweede doelpunt niet konden maken.