May 13, 2024

Vasilis Toliopoulos steekt Griekenland over naar Nederland

Door Eurohoops Team/[email protected]

Vasilis Toliopoulos scoorde 23 punten en deelde acht assists uit toen Griekenland Nederland met 74-72 versloeg op dag 2 van de kwalificatie voor EuroBasket 2025.

Nadat hij in de derde periode 15 punten had gescoord en Griekenland terugleidde van een achterstand van 13, ging Toliopoulos voor een basket en bezorgde zijn team een ​​voorsprong van 72-71 met nog 29 seconden te gaan. Vassilis Saralambopoulos dook in de conversie na een steal toen Griekenland hun tweede overwinning op rij veiligstelde.

Roland Schaftenaar (15 punten) en Yannick Krak (13 punten) hadden dubbele cijfers voor de Nederlanders, die halverwege de tweede periode met 31 – 18 voorkwamen en vroeg in de tweede helft met 41 – 32 voor stonden. Toliopoulos veranderde het spel volledig. De wedstrijd eindigde met verschillende voorsprong in het vierde kwart, totdat Griekenland in de laatste minuut de beslissende emmer maakte.

Dimitris Moraidis voegde 14 punten toe en Charalambopoulos voegde 10 punten toe voor Griekenland. Hun ploeg ging naar Den Haag zonder Dinos Mitoglou, Tomas Walkup en Kostas Papanikolaou – het trio dat Tsjechië naar de overwinning leidde – en Giannoulis Laurentzakis. Alsof de afwezigheden nog niet genoeg waren, liep guard Naz halverwege de week een schouderblessure op en centrum Kostas Antetokounmpo blesseerde zijn knie in de eerste helft en moest de wedstrijd verlaten.