May 11, 2024

USA leidt Nederland in strijd om kampioenen voor opening dameswedstrijd

Wereldkampioenschap waterpolo: VS verslaat Nederland in kampioensstrijd.

Het waterpolotoernooi voor dames op de Wereldkampioenschappen zwemmen 2024 ging zondag van start, waarbij titelverdediger VS wereldkampioen Nederland met 10-8 achtervolgde.

Ashley Johnson Acht reddingen gemaakt Tara Prentiss, Rachel Fattell En Jordanië Raney Ze scoorden elk twee keer en kenden daarmee een vliegende start van het toernooi in Doha.

Fattal hielp vroeg in het tweede kwart de stand op 5-2 te brengen Maggie Steffens' Een doelpunt met nog 1:53 te gaan in het derde kwart bracht de stand op 9-6, genoeg om een ​​late aanval van Oranje af te houden. Simone von de Gratz Nederland maakte er 10-8 van met 2:41 te spelen.

Van de Kraats scoorde vier doelpunten, maar de VS kregen een krachtiger trio tegen Sabrina van der Sloot, Brigitte Sleeking En Prei Roos, Hij schoot 2-uit-16. Kitty-Lynn Zoostra Twee doelpunten toegevoegd.

Laura Kunst Acht schoten gestopt voor de kersverse Europese kampioen.

Over de wedstrijd van de dag werd niet veel gesproken, waarbij Kazachstan Brazilië met 16-15 versloeg in een penalty shootout. Door Anna Novikova Het vierde doelpunt van de wedstrijd bracht de wedstrijd gelijk met nog 57 seconden te gaan, waarna zeven rondes van de shootout nodig waren. Victoria Kaplun Gewonnen. Jennifer Cavalvante Vier keer gescoord voor Brazilië.

Spanje versloeg China met 18-5 Paula Crespi De hattrick leidt alle scorers met zeven. Martina Terre 10 schoten gestopt.

Griekenland versloeg Frankrijk met 11-7. Eleftheria Plevritou Scoorde een hattrick, en Erini Nino en Vasiliki Blevitro Hij scoorde elk twee keer.

Hongarije scoorde acht doelpunten in het vierde kwartaal en versloeg Nieuw-Zeeland met 19-8. Greta Curizatti Maakte zes doelpunten. Rita Kestelly Vijf schietpartijen in huis.

Door een solide finish op het EK kon Groot-Brittannië geen gelijke tred houden met Italië in een nederlaag van 22-10. Bij rust werden ze met 12-4 verslagen. Guiditta Galardi En Roberta Bianconi Ieder scoorde vier doelpunten. Sophia Giustini En Agnes Kochier Hattricks geleverd.

Australië versloeg Singapore met 32-1 en scoorde 5 doelpunten Keesja Gophers en van elk van de vier Abby Anders En Bridget Leeson-Smith.

Canada werd in de eerste helft weggespeeld op weg naar een 24-2 beslissing over Zuid-Afrika. Jessica Gautrout En Clara Vulpici Gecombineerd met acht reddingen. Emma Wright 5-op-5 schieten, en Elise Lemay-Lavoie Vijf doelpunten gescoord.