May 16, 2024

Trey Ford leidt de Edmonton Elks op de Hamilton Tiger-Cats voor hun eerste overwinning van het seizoen

HAMILTON – Zelfs moeder natuur regende donderdagavond niet tijdens de Edmonton Elks-parade.

Trey Ford gooide twee touchdownpassen toen Edmonton de Hamilton Tiger-Cats met 24-10 versloeg voor hun eerste overwinning van het seizoen. En daar moesten de Elks op wachten omdat de wedstrijd 90 minuten te laat was om aan de tweede helft te beginnen vanwege blikseminslag.

Edmonton (1-9) brak een clubrecord van 13 overwinningen. Ford, geboren in Niagara Falls, Ontario, behaalde zijn tweede overwinning in zijn carrière als rookie in de CFL op Tim Hortons Field.

Vorig jaar leidde de winnaar van de 21 Hec Crighton Trophy van de University of Waterloo Edmonton naar een 29-24 overwinning op Hamilton Road in zijn eerste CFL-start.

De verdediging van Edmonton had op zijn beurt zeven zakken in de wedstrijd.

De Elks hebben nog steeds een 22-game CFL-thuis lost streak op weg naar de wedstrijd van volgende week tegen de Ottawa Redblacks in het Commonwealth Stadium.

Ford voltooide 13 van de 18 passen voor 174 meter en twee TD-passen, beide voor voormalig Tecate Stephen Dunbar Jr. Ford rende ook zeven keer voor 60 meter, terwijl Kevin Brown zich naar een team hoge 89 meter haastte op 16 dragers.

Hamilton (3-6) leed na een afscheidsweek zijn eerste nederlaag in zeven duels. De Ticats vielen dit seizoen ook terug tot 1-4 op Tim Hortons Field, tot grote ergernis van hun aangekondigde poule voor 20192 die dramatisch afnam toen de actie werd hervat.

Rookie Taylor Powell voltooide 20 van de 26 passes voor 217 yards. James Butler rende voor 115 yards en een TD op 14 carry’s terwijl Tim White negen vangsten had voor 101 yards.

Hamilton bouwde de voorsprong op tot binnen 21–10 op de solo-inspanning van Mark Leggio uit een gemiste velddoelpoging van 33 meter om 2:04 van de vierde. Dit was Leggio’s derde verlies van de wedstrijd als gevolg van een mislukte conversiepoging.

Dean Faithfull’s 18-yard fieldgoal om 6:08 verlengde de voorsprong van Edmonton naar 24-10.

Hamilton leek er een wedstrijd van één punt van te maken in de derde op Tyrek McAllister’s 56-yard trap-return om 6:52. Maar ze keerde terug vanwege een strafvonnis.

Hamilton reed toen naar de 24-yardlijn van Edmonton, maar scoorde niet omdat Leggio miste vanaf 43 yards.

In de eerste helft voegde Hamilton voormalig ontvanger Darren Flutie toe aan de Wall of Honor. Flutie, 56, speelde in vijf seizoenen in 86 wedstrijden bij de Ticats, noteerde 405 vangsten voor 5.796 yards en 26 TD’s, waarmee hij de franchise hielp de Grey Cup te winnen in 1999 – het laatste kampioenschap.

Taylor Cornelius ving opnieuw een touchdown in Edmonton. Faithful voegde drie bekeerlingen toe.

Leggio eindigde met één velddoelpunt.

Leggio’s verrassende touchdown-run van 20 meter tijdens het laatste spel van de eerste helft verminderde de voorsprong van Edmonton tijdens de rust tot 21-9. Hamilton reed van de 20-yardlijn naar de Edmonton 12, maar met nog negen seconden te gaan, kozen de Ticats ervoor om te trappen in plaats van te schieten in de eindzone, ondanks dat er nog twee periodes te gaan waren, wat luid boegeroep veroorzaakte van het thuispubliek.

Maar Edmonton was de leiding meer dan waard, met 244 netto aanvallende yards en het omzetten van drie van de vier trappen voor de derde plaats. De elanden waren ook aanvallend gemiddeld 9,4 yards per wedstrijd.

Ford was ook scherp en voltooide acht van de negen passes voor 127 yards en twee touchdowns. Hij rende ook drie keer voor 28 yards, terwijl Dunbar, Jr. drie vangsten had voor 85 yards en twee TD’s.

Powell had ook een sterke openingshelft en voltooide 13 van de 14 passes voor 125 meter. Butler rende 69 yards en een touchdown op zeven dragers terwijl hij drie vangsten toevoegde voor 32 yards.

Ford vond Dunbar Jr. op een TD-pass van 9 meter om 7:54 van de seconde om de voorsprong van Edmonton uit te breiden naar 21-6.

Cornelius ‘one-yard touchdown op 4:14 van een seconde zette Edmonton op een voorsprong van 14-6. Drie plays kwamen nadat Cornelius verdedigende lineman AC Leonard raakte op een touchdown van 45 yard op tweede en eerste na Leggio’s aftrap van 35 yard.

Butler’s run over slechts 12 seconden van de kwartfinale bracht Hamilton binnen 7-6. Leggio miste de bekering.

Ford Dunbar sloeg een 29-yard touchdown-trap om 13:48 vanaf de eerste om de score te openen. Ford gaf de pass op het moment dat hij werd geraakt door Gavin Elliott om een ​​slimme drive van 10 play, 80 yard af te ronden waarin Edmonton zich tweemaal bekeerde op de derde plaats.

Dit rapport van The Canadian Press werd voor het eerst gepubliceerd op 17 augustus 2023.