May 13, 2024

Steve Clarke betreurt 'pijnlijk' verlies nu Schotland instort tegen Nederland

De bezoekers begonnen goed en raakten via Ryan Christie het doel, maar Oranje kwam vijf minuten na rust op voorsprong via een drive van Djani Reinders.

De Schotse spits Laurence Shankland raakte in de 62e minuut de lat om doelman Mark Flecken te verslaan, en ze moesten boeten toen Georginio Wijnaldum tien minuten later een tweede binnenkopte.

Georginio Wijnaldum uit Nederland viert doelpunt (Joris Verwist/PA)

Doelpunten van de invallers Wout Weghorst en Donyell Malen in de 84e en 86e minuut zorgden ervoor dat Schotland zes wedstrijden zonder overwinning had, met 18 doelpunten voorafgaand aan de vriendschappelijke wedstrijd van dinsdagavond tegen Noord-Ierland in Hampden Park.

Schotland speelde zes wedstrijden zonder overwinning van oktober 2007 tot september 2008. Clarke zei: “We verloren met 4-0 en het was pijnlijk.

“De spelers hebben het moeilijk, ik heb het moeilijk, maar er waren veel goede dingen en we waren zeventig minuten lang heel competitief tegen een goed Nederlands team.

“Het zijn veel doelpunten (18) en je gaat geen wedstrijden winnen als je zoveel doelpunten tegen krijgt.

“We hebben er eerder over gesproken en we wisten dat we strak moesten zijn.

“De reactie op het tweede doelpunt, misschien iets waar we over moeten nadenken, is om in te graven en te laten zien dat we moeilijk te verslaan zijn en dat als het op 2-0 eindigt, het ook op 2-0 eindigt.

“We moeten wat meer streetwise zijn tegen de topteams, en ze zijn een geweldig team.

“Ik heb daarna niet veel meer gepraat. Als de emoties hoog zijn na een zware nederlaag, kun je beter teruggaan naar het hotel.

“Ik ga met mijn staf zitten, de wedstrijd analyseren en proberen iets voor te bereiden dat ik morgen aan de spelers kan laten zien.

“Geen overwinning in zes, dus we moeten er dinsdagavond mee stoppen.

“Maar er is veel om positief over te zijn. Mensen kunnen naar de score kijken en negatief zijn, dat is hun keuze.

“Zeventig minuten lang… echt competitief tegen een topteam, daar kunnen we veel uit halen. We moeten de laatste twintig minuten analyseren en het beter doen.

Er klonk een schreeuw dat Shankland moest starten en ondanks zijn duidelijke misser steunde Clarke de aanvoerder van de Hearts.

Laurence Shankland uit Schotland
De Schotse Laurence Shankland kreeg de lof van Steve Clarke

Hij zei: “Hij is een aanvaller, mensen missen aanvallers veel en vergeten ook veel doelpunten, ze hebben zichzelf gegeven om op de juiste positie te staan ​​en het juiste te doen.