April 26, 2024

Sports Tour van zondag: Derry gekroond tot Ulster-kampioen

GAA

Derry won zijn eerste voetbaltitel sinds 1998. Ze deden het op de harde manier toen ze extra tijd nodig hadden om voorbij Donegal te komen.

Brendan Rogers en Conor Glass scoorden de laatste twee doelpunten en bezorgden Oak Leaf County een 1-16 overwinning tegen 1-14.

Galway is voor de 48e keer de voetbalkampioen van Connacht. Ze versloeg Roscommon met 2-19 tot 2-16 in de finale in Pierce Stadium.

Shane Walsh en Patrick Kelly maakten de goals van de stamleden.

Carlow versloeg Tipperary in de Tailteann Cup met 1-12 tot 1-10 in Netwatch Cullen Park.

Westmeath versloeg Lawa met 1-13 tot 0-13 in O’More Park en Offaly won met 0-18 tot 0-10 winnaars van Wicklow in Tullamore.

Amerikaans voetbal

Nottingham Forest promoveerde naar de Premier League met een 1-0 overwinning op Huddersfield in de finale van het toernooi.

Een eigen doelpunt van Levi Colwell vlak voor rust bewees het verschil tussen de twee teams op Wembley.

Jungle’s terugkeer naar de Eerste Klasse na 23 jaar bestaan ​​zal ten minste £ 170 miljoen ten goede komen aan wat bekend staat als het rijkste spel in het voetbal.

Formule een

De Mexicaan Sergio Perez won de dramatische Grand Prix van Monaco F1 – die is afgebroken vanwege tijdgebrek.

De Red Bull-coureur kwam over de streep voor Ferrari’s Carlos Sainz, met leider Max Verstappen als derde.

De Brit Lewis Hamilton eindigde als achtste, drie plaatsen achter zijn Mercedes-teamgenoot George Russell.

De race duurde geen volledige 77 ronden, na een late start vanwege regen en een rode vlag om de vangrail te repareren na een zware crash van Mick Schumacher in Haas.

golf

Victor Perez won een play-off om tot winnaar van de Dutch Open van dit jaar te worden gekroond.

De Fransen haalden de Nieuw-Zeelander Ryan Fox in op de extra holes in Nederland.

De dubbel van Fox veroverde het laatste doelpunt waardoor Perez de play-off kon forceren.

Padraig Harrington maakte een niveau van vijf holes in de slotronde van het Senior PGA Championship in Michigan. Dit plaatst het in pariteit voor een tiende meer dan zeven onder par.

Dublin is zeven kogels achter leider Stephen Ames.

Tennis

Novak Djokovic heeft de kwartfinales van de Franse Open bereikt.

De nummer één van de wereld won een back-to-back overwinning op de Argentijn Diego Schwartzman met 6-1, 6-3, 6-3.

Djokovic neemt het op tegen Rafa Nadal of Felix Auger-Aliassime voor een plaats in de halve finales.

Nadal, 13-voudig winnaar op Roland Garros, staat nu in twee sets op gelijke hoogte met de Canadees.

Bij het damestoernooi bereikte de Amerikaan Coco Gauff voor het tweede jaar op rij de kwartfinales nadat hij Elise Mertens in straight sets versloeg.