June 15, 2024

Jason Spiza kondigt pensionering aan na 19 seizoenen, treedt toe tot de frontoffice van Maple Leafs

Jason Spiza kondigt pensionering aan na 19 seizoenen, treedt toe tot de frontoffice van Maple Leafs

Toronto Maple Leafs-aanvaller Jason Spiza kondigde zondag zijn pensionering aan na 19 seizoenen in de National Hockey League.

Spezza verhuist naar een frontofficefunctie met Maple Leafs als speciale assistent van algemeen directeur Kyle Dubas.

De 38-jarige beëindigde zijn carrière met 1.248 wedstrijden, waarin hij 363 doelpunten en 632 assists scoorde, goed voor 995 punten in het reguliere seizoen.

“Ik hou van hockey. Sinds ik drie jaar oud was, heb ik het geluk gehad om mijn droom te vervullen en jarenlang te doen waar ik van hou”, zei Spezza in een mediaverklaring. “Ik eet, slaap en droom over hockey en het is er altijd voor mij geweest. Er zijn zoveel mensen om individueel te bedanken, maar ik ben de senatoren van Ottawa, Dallas Stars, Toronto Maple Leafs en Hockey Canada voor altijd dankbaar en dank verschuldigd voor hun hun steun en geloof in mij als speler en als persoon. Aan mijn collega’s van het team, de coaches, het ondersteunend personeel, de coaches en de uitrustingsploeg – heel erg bedankt voor alles. Door talloze uren op de ijsbaan – beide op het ijs en achter de schermen – ik heb het geluk gehad vrienden voor het leven te hebben gemaakt.

“Hockey is het werk van mijn leven geweest en om naar huis te kunnen komen in Toronto en mijn spelerscarrière te boeken waar ik begon, was ongelooflijk. Voor de fans – in Ottawa, Dallas, Toronto en in de hele competitie – je impact op het spel is onmetelijk geweest. Ik zal dit nooit kunnen herhalen Het gevoel van stampen op het ijs boven het gebrul van de menigte, maar het is iets dat ik altijd zal onthouden. Dank je.

“Ik kijk vooruit en ben The Leafs zo dankbaar voor de geweldige kans om over te stappen naar deze nieuwe rol. Het stelt me ​​in staat om mijn passie na te jagen; om nieuwe ervaringen te leren en te beleven in de game waar ik van hou.

“Eindelijk gebeurt dit allemaal niet zonder de niet-aflatende steun van mijn ouders, broers, vrouw en kinderen. Je bent altijd een hoeksteen voor mij geweest.”

Spezza werd in 2001 tweede overall opgesteld door de Ottawa Senators en speelde 11 seizoenen met de franchise. Hij hielp Ottawa de Stanley Cup-finale te bereiken in 2007 met 22 play-offpunten in de competitie en diende als aanvoerder tijdens de campagne 2013-14. Spezza handelde in 2014 met de Dallas Stars en tekende vervolgens in 2019 bij zijn geboorteplaats Maple Leafs.

Net als Canada op het internationale toneel won Spiza één keer zilver en twee keer brons op het WK voor junioren en één keer goud en twee keer zilver op het wereldkampioenschap mannen. Hij won ook de Spengler Cup voor Canada in 2012.

“Het is moeilijk te beschrijven hoeveel blijvende en positieve impact Jason Spiza heeft gemaakt in zijn drie seizoenen bij de Maple Leafs”, zei Dubas in een persbericht. Jasons passie voor hockey, zijn verlangen om zichzelf en zijn teamgenoten constant te pushen voor verbetering, evenals zijn vermogen om sterke relaties op te bouwen met alle leden van de organisatie zijn allemaal van onschatbare waarde.

“Hoewel vandaag het einde markeert van zijn ambtstermijn bij ons als speler, is het met groot genoegen dat hij zich bij onze frontoffice heeft gevoegd om alles te geven wat hij te bieden heeft.”