May 18, 2024

Silovs schakelde de Predators uit in Game 6 en stuurde de Canucks naar de tweede ronde

Rookie-doelman Arturs Silovs stopte alle 28 schoten die hij tegenkwam om de Nashville Predators op afstand te houden in Game 6.

In de beslissende Game 6 overhandigden de Vancouver Canucks de achterkant van het net aan een beginnende doelverdediger en leverden een geweldige prestatie.

Arturs Silovs maakte redding na redding zonder ruimte voor fouten, aangezien geen van beide teams gedurende het overgrote deel van de wedstrijd een doelpunt kon scoren. Uiteindelijk beging hij helemaal geen fouten en stopte hij elk schot dat hij tegenkwam om de Canucks naar de tweede ronde te sturen.

De Predators hadden het beste van de eerste periode, hoewel geen van beide teams veel schoten kon verzamelen, zoals te verwachten was in deze onopvallende serie. De betere scoringskansen kwamen echter van de Predator-sticks, waardoor Seloff gedwongen werd vroeg slim te worden.

Dit was Seloffs derde start op rij voor de Canucks en hij maakte een aantal grote reddingen om de score gedurende de eerste twintig minuten op nul te houden. Zijn beste stop werd niet eens als redding geregistreerd, omdat hij een alerte Gustav Nyquist screende voordat hij het schot kon maken.

De eerste helft eindigde zonder doelpunten, net als de tweede helft, waardoor de wedstrijd overging in een keepersduel. Juuse Saros moest een aantal grote reddingen maken toen de Canucks zich verzamelden om de leiding te nemen. Zijn grootste redding kwam op Pius Suter na de rebound van een schot van JT Miller.

Ondertussen moesten de Canucks een straf van vier minuten verzinnen toen Brock Boeser een double-minor kreeg vanwege een hoge stick. Seloff was uitstekend, maar ook Saros moest redding brengen door Elias Pettersson tijdens een korte rush met de handschoen te beroven.

Het was een veel sterker traject voor de Canucks, maar Saros ging op zijn hoofd staan ​​om ze van het scorebord te houden.

De derde periode werd hectisch, toen de Canucks probeerden de reeks af te sluiten, terwijl de Predators probeerden in leven te blijven en een zevende wedstrijd af te dwingen. Beide ploegen wisselden kansen uit, maar wisten de finishing touch niet te vinden.

Toen, met minder dan twee minuten te gaan, wonnen de Canucks eindelijk de overhand op Saros, waarbij het winnende doelpunt onverwacht uit de hoek kwam.

Pius Sutter kreeg in deze wedstrijd kans na kans, maar kon niet scoren. Op een tijdelijke lijn waarbij Elias Pettersson JT Miller verving door hem en Brock Boeser, kwam Suter eindelijk voorbij Saros. Peterson won een gevecht om de puck laag naar Boeser te brengen, die de puck snel naar Suter zwaaide, die zijn man tot aan de top van de plooi versloeg.

Sutter schoot de bal net binnen de paal om de score te openen met een resterende 1:39 volgens de regelgeving.

Het enige dat nog rest is dat de Canucks de wedstrijd afsluiten, een taak die gecompliceerd wordt door een schokkende sweep call op Elias Lindholm met nog 33 seconden te gaan. Nadat er 59 minuten waren verstreken, bliezen de scheidsrechters voor één laatste strafschop.

De Predators gooiden in de laatste seconden alles naar het net, maar de Canucks wierpen zichzelf naar het net om de doelverdediger te helpen in een hectische laatste reeks voordat de hoorn klonk om de wedstrijd te beëindigen.

De Canucks wonnen Game 6, schakelden de Predators uit en verplaatsten ze naar de tweede ronde om het op te nemen tegen de Edmonton Oilers.

Het resultaat is vierkant

Wil je een meer diepgaande samenvatting van het spel? Lees later vanavond of morgenochtend de rubriek 'Ik heb deze wedstrijd bekeken'. vergeet niet om Volg @passittobulis op X/Twitter Om op de hoogte te blijven van het laatste Canucks-nieuws tijdens de Stanley Cup Playoffs van 2024.