May 18, 2024

Directe reactie: Real Madrid 3-0 Cádiz

Real Madrid 3-0 Cadiz (Diaz, Bellingham en Joselu). Een routinematige overwinning vóór een grote week. Dit is mijn reactie op de overwinning. Er komt nog meer: ​​spelersrecensies, citaten na de game en de beruchte podcast.

Met nog twee overwinningen te gaan voordat Real Madrid officieel tot La Liga-kampioen wordt gekroond (één als Barcelona de punten laat vallen) zou het bezoek van Cádiz goed zijn ontvangen door zowel fans als spelers. Zeker voorafgaand aan de belangrijke returnwedstrijd voor Bayern München. Fans zullen ook blij zijn met de langverwachte terugkeer van Thibaut Courtois, die na een lange afwezigheid in doel begon. Eder Militao begon ook in de verdediging om zijn voortdurende herstel te ondersteunen. Elders bestonden de rotaties uit Dani Ceballos en Arda Guler op het middenveld, met Joselu Mato voorop. Er waren vier Castilla-reservespelers in de oppositieploeg, waaronder Alex Fernandez. Zijn broer Nacho nam vandaag de leiding van Real Madrid over.

Real Madrid begon aanvallend, waarbij Eder Militao van kilometers afstand bijna een schitterend doelpunt scoorde, maar de doelman blokkeerde het. Ondanks de indrukwekkende start creëerden de gastheren gedurende de eerste helft niet veel anders, waarbij het schot van Dani Ceballos naast het doel ging en misschien wel de beste van het stel was. De beste kans van de eerste helft was vlak voor rust voor Cádiz, toen Gonzalo Escalante een voorzet miste en op de een of andere manier naast het doel kopte. Arda Güler maakte indruk met enkele kwaliteitsmomenten. Eerste helft 0-0.

Real Madrid had een overwinning nodig en hoewel de eerste helft moeilijk was, begonnen ze goed aan de tweede helft. Brahim Diaz bezorgde Los Blancos met een prima finish de leiding nadat Luka Modric hem in het gebied vond. Thibaut Courtois liet het voelen alsof hij nooit van het veld was geweest, nadat hij bij rust een briljante redding maakte om Cadiz te ontzeggen. Jude Bellingham maakte er vervolgens 2-0 van en dit keer was Abraham de aanbieder. Vanaf dat moment leek Real Madrid blij de wedstrijd af te kunnen maken en de energie vast te kunnen houden voor volgende week. Tot aan de blessuretijd, toen Luka Modric met een schitterende inzet bijna een laat doelpunt scoorde, maar de doelman de bal goed blokkeerde. Joselu Matto kwam daarna dichtbij met een kopbal naast. Real Madrid sloot hun late poging af met een doelpunt, waarbij Joselu scoorde met een gemakkelijke finish, bijgestaan ​​door Nacho Fernandez. Zoals we eerder vermeldden, zou Barcelona's struikelblok tegen Girona ertoe kunnen leiden dat ze vandaag tot kampioen worden gekroond. Zo niet, dan is het slechts een kwestie van tijd. De wedstrijd eindigde op 3-0. Tevreden met de opstelling en het resultaat?