April 19, 2024

Serviërs winnen SO maar worden teruggedrongen

“We speelden een goede wedstrijd tegen China en daarom zijn we gebleven”, zei aanvoerder Danny Stemper. “Ik denk dat we allemaal blij zijn dat we China hebben verslagen. Dat is de kers op de taart.

Stemper was niet onder de indruk van de prestatie van zijn team tegen Servië: “Er waren grote delen van de wedstrijd waarin we heel saai speelden. We gaven ze veel kansen, vooral in de derde periode toen we de wedstrijd moesten afmaken. Het was een heel slechte wedstrijd.” derde periode, maar we hadden het geluk om extra tijd toe te voegen.

De teams wisselden vroege kansen uit, maar kwamen daarna tot rust en de eerste periode was gelijk. Schoten waren 11-11 en elk team scoorde een doelpunt. Nederland scoorde als eerste om 8:23 op een backhandpass van Diego Hofland naar Gus Van Nies, en de afgestudeerde Quinnipiac University begroef zijn vierde doelpunt van de wedstrijd. Servië maakte minder dan twee minuten later gelijk toen de sluipschutter van het team, Mirko Jumic, een feed van Pavle Podunavac nam en van dichtbij schoot.

In de tweede periode kantelde de hoepel iets in het voordeel van Nederland en scoorden ze net voor halverwege de wedstrijd. In een onschuldige schijn sloeg het schot van verdediger Jordi Verkeel vanaf de vleugel Arsenije Rankovic met het ijs tussen zijn benen.

“De jongens speelden hun hart uit, maar we waren een beetje traag in de tweede periode en het kostte ons, we moesten terug klimmen”, zei Jankovic.

Omdat ze in de derde periode twee keer beter moesten scoren dan hun tegenstanders, kwamen de Serviërs agressiever uit de strijd, maar de Nederlanders erkenden dit feit ook en probeerden een periode met een zeer laag risico te spelen. Ze waren een tijdje succesvol, maar met ongeveer 7.30 uur te spelen, speelde de Nederlandse doelman Ruud Leevestein de puck achter in zijn net, maar de Servische aanvaller Lazar Lesteric versloeg iedereen tegen de puck en centreerde Nemanja Vuvurevic. kan worden ingesteld.

Na het doden van de penalty kwam Rankovic minder dan twee minuten later uit voor zijn zesde treffer. Servië ging door met de powerplay met nog 9,1 seconden te gaan en reed hard naar het net vanaf de inworp, maar de puck werd uit de zone geschoten, waardoor het voor Servië ten einde kwam.

“We hebben geleerd dat we op dit niveau kunnen spelen”, zei Jankovic. “Qua ontwikkeling moeten we een manier vinden om de volle 60 minuten te spelen. We hadden drie wedstrijden waarin we 40 minuten ongelooflijk hockey speelden, maar we misten het laatste stukje. Dit is zeker iets waar we ons in de toekomst op moeten richten.

“Het is geweldig dat het Nederlandse ijshockey hier blijft”, zei Stamper. “Als we goed willen zijn, moeten we hier vijf jaar of langer zijn, misschien zelfs een kans op promotie.”