April 25, 2024

Schaatsconnor Howe en Isabel Weidmann wonnen goud en zilver in Nederland

Canadese skiërs wonnen zondag een paar medailles op het WK-evenement in Heerenveen, Nederland, waarbij Conor Howe goud won op de 1.500 m bij de heren en Isabelle Weidmann zilver op de 3.000 meter bij de dames.

De 22-jarige amateur, uit Canmore, Alta., schaatste in een tijd van 1 minuut en 43,38 seconden, 0,26 voorsprong op de Nederlandse wereldrecordhouder Kjeld Noyes en 0,45 voorsprong op de bronzen medaillewinnaar Thomas Kroll.

kijk | Victorious Howe legt 1500 meter af in 1 minuut 43,38 seconden:

Conor Howe wint goud op de 1500 meter schaatsen in Nederland

De Canadese snelschaatser finishte met 0,26 seconden voorsprong op de Nederlandse schaatser Kjeld Neuss om in Heerenveen aan de leiding te gaan.

De Canadese teamgenoten Tyson Langelaar (1:45.82) en Antoine Gelinas Beaulieu (1:45.98) eindigden respectievelijk als 18e en 19e.

Het is Canada’s tweede goud op het WK-station in Heerenveen, nadat Laurent Dubroy zaterdag de 500 meter bij de mannen won.

kijk | Dubreuil slipt naar goud in Heerenveen:

Dubreuil won goud op de 500 meter schaatsen in Heerenveen

De Canadees Laurent Dubrow stond bovenaan het podium na 0,11 seconden voorsprong op de Japanner Wataru Morishige in Nederland.

Het zilver voor Weidemann op zondag was haar tweede van het weekend, nadat ze zaterdag zilver won bij de teamsprint van de dames.

Weidemann eindigde de race van zondag in 3:57.70, de tweede alleen voor de Nederlandse skiër Irene Schouten, die haar eigen record brak met 3:54.04.

De Canadees Yvani Blondin (3:59.82) werd vijfde en Valerie Maltess (4:03.98) tiende.