April 27, 2024

Sam Reinhart van Panthers scoort OT-winnaar over Maple Leafs in Game 3: Waarom Toronto meer van hun kern nodig heeft

De Florida Panthers versloegen de Toronto Maple Leafs zondag met 3-2 in de verlenging om Game 3 te winnen en een 3-0 voorsprong te nemen in de reeks. Dit is wat u moet weten:

• Sam Reinhart scoorde de wedstrijdwinnaar om 3:02 in de verlenging.
  • Anthony Duclair en Carter Verhaghe scoorden ook voor de Panthers.
  • En de doelman van Levs, Ilya Samsonov, verliet de wedstrijd en keerde niet terug in de tweede helft na een botsing met Luke Shen. Josef Wall verving Samsonov in het net. Leafs-coach Sheldon Keefe had na de wedstrijd geen update over Samsonov.
  • Game vier is woensdag om 19.00 uur ET.

de atleetDirecte analyse:

Reinhart scoort de winnaar

Om 3:02 verlenging scoorde Panthers-aanvaller Reinhart het winnende doelpunt. Hoewel de Leafs in de derde inning onderuit gingen, verdienden de bezoekers, die zich hadden gecommitteerd aan een omzet op eigen terrein, het niet om te winnen. Het doelpunt van Reinhart was passend. – Klok

Samsonov vertrekt in de tweede periode

Een vroege botsing in de tweede helft tussen Leafs-verdediger Shane en Samsonov stuurde de Leafs-doelverdediger de kleedkamer in en uit de wedstrijd. Nu Matt Murray, waarvan ooit werd gedacht dat hij de eerste starter van de Leafs was, een hersenschudding opliep en sinds 2 april niet speelde, worden de lichten steeds feller op de toch al slechte positie van de Leafs.

Wall, die dit seizoen voor het laatst meer wedstrijden speelde voor de Marlies dan voor de Leafs in de derde inning van Game 1 tegen de Tampa Bay Lightning, kwam als opvolger voor Samsonov. Hij liet doelman Anthony Duclair al snel in de steek.

Maar daarna vestigde hij zich, controleerde zijn net zo goed als hij kon en stopte 18 van zijn 21 schoten.Het is nog niet duidelijk hoeveel Wall erop vertrouwde om de play-offs in te gaan. – Klok

Blaadjes krijgen verrassende bijdragen maar hebben meer van hun inhoud nodig

De spitsen van de Leafs, bestaande uit Auston Matthews, Mitch Marner, William Nylander en John Tavares, slaagden er niet in het net te vinden in de eerste twee wedstrijden van de reeks tegen de Panthers. De diepe spelers van het team moesten naar voren treden en dat deden ze.

De eerste twee doelpunten van de Leafs van de wedstrijd kwamen van Sam Lafferty, met zijn eerste playoff-doelpunt, en Erik Gustafsson, een onderbenutte verdediger die pas zijn tweede doelpunt toevoegde in de playoff-wedstrijd. David Kampf won ook 93 procent van zijn tackles en was misschien wel het beste centrum van de Leafs.

Het is nu duidelijk dat het uitblijven van doelpunten vanuit het hart van het team een ​​punt van zorg is. Bladeren die hun seizoen op het spel moesten zetten, deden dat gewoon niet. Op weg naar de tweede helft waren Matthews, Marner en Tavares de drie slechtste tacklers van het team qua balbezit, vijf-uit-vijf en gecombineerd voor slechts twee schoten.

Als de Leafs eindelijk hun weg naar de serie willen vinden en hun seizoen willen redden, hebben ze meer spelers nodig dan in het reguliere seizoen. – Klok