April 26, 2024

Ovechkin hakt Jagr in de scorelijst terwijl Capitals terugkeert naar de onderkant van de Flames

Alex Ovechkin scoorde tweemaal en Nick Dodd was het cruciale groene licht toen de Washington Capitals van achteren kwamen in de derde inning voor een 5-4 overwinning op Calgary Flames.

Het tweede doelpunt van Ovechkin, dat om 18:12 in het lege net viel en de score 5-3 opleverde, was zijn 766e doelpunt in zijn carrière, waarmee hij samen met Jaromir Jäger de derde plaats op de doelenlijst van de National Hockey League behaalde.

Na het tweede doelpunt van Elias Lindholm, 40 seconden voor het einde van de wedstrijd, bracht hij Calgary terug op één punt, Ovechkin had de mogelijkheid om in de laatste seconden een hattrick te maken, maar zijn schot in het lege net was verre van Lindholm.

Connor Sherry en Anthony Mantha scoorden ook voor Washington (31-18-9), dat hun wilde rit van drie wedstrijden in West-Canada opent met hun derde overwinning op rij.

Adam Rosica en Oliver Killington scoorden ook voor Calgary (34-15-7), dat thuis een ongeslagen reeks van 13 wedstrijden ongeslagen op het ijs zag. De leidende Flames van de Pacific Division zijn gedaald tot 14-2-1 in hun laatste 17 wedstrijden in totaal.

Vitek Vanessek redde 31 ballen voor Washington om te winnen. Het verbetert tot 13-7-5.

Dan Vladar, die voor de tweede keer in drie wedstrijden startte met Jacob Markstrom die een avond vrij kreeg, scoorde 22 saves tijdens het verlies. Hij valt op 8-4-1.

Met 2-2 gelijkspel na 40 minuten nam Calgary voor de tweede keer in de wedstrijd de leiding om 3:45 toen het schot van Killington de stick van Conor McMichael raakte en Vanessek passeerde.

Maar Al-Aasim maakte in de 8:21 minuut de gelijkmaker met een doelpunt van Mantha en kwam al na drie minuten op voorsprong.

Dowd had een schijf met sideboards en maakte een mooie snede, ontweek Lindholm, vervolgens vanaf het impassepunt, en scheurde een schot in de bovenhoek om zijn achtste en eerste doelpunt in 10 wedstrijden te scoren.

De hoofdstad kwam in de tweede helft ook met 2-0 onderuit, maar kwam terug om gelijk te maken.

McMichael werd gestopt op een sterk podium dat werd gered door Vladar, maar Milan Lucic kaatste terug in het gat toen Sherry zijn vierde doelpunt in evenveel wedstrijden begroef. Sheary heeft vier opeenvolgende punten (vier goals, twee assists).

De Capitals trokken zich terug tot 13:23 met nog een spin. Sean Monahan, voor zijn eigen net, verloor de puck van Evgeny Kuznetsov en de bal ging rechtstreeks naar Ovechkin, die de bal voorbij Vladar sloeg.

Calgary schoof halverwege de eerste helft op met een twee-tegen-een spel toen Lindholm Johnny Goudreau passeerde en zijn 28e doelpunt maakte tegen Vanessek.

Rosica maakte er 2-0 van om 8:54 van een seconde.

Opmerkingen: Hoofdletters 20-3-4 wanneer Ovechkin een doelpunt maakt. … Dit was de 1000e wedstrijd die Ovechkin en Niklas Backstrom samen speelden. Zij zijn de eerste groep van zijn Capitals-teamgenoten die deze mijlpaal bereikt. Dustin Brown en Anzi Kopetar uit Los Angeles zijn het enige actieve duo dat dit doet. … speelde Calgary C. Mikael Backlund in de 800e carrièrewedstrijd, en ze komen allemaal met een vlam. Hiermee staat hij op de vijfde plaats in de franchisegeschiedenis.