July 13, 2024

Novak Djokovic stelt duidelijke voorwaarden voor pensionering voordat hij terugkeert naar de Australian Open |  tennis |  sport-

Novak Djokovic stelt duidelijke voorwaarden voor pensionering voordat hij terugkeert naar de Australian Open | tennis | sport-

Novak Djokovic keert in januari terug naar Australië op zoek naar een recordbrekende Grand Slam van 22 – en staat erop dat hij zal blijven spelen zolang hij kan strijden om de grote titels. De 35-jarige heeft een moeilijk seizoen doorgemaakt nadat hij in januari werd vastgehouden en gedeporteerd door de autoriteiten van Down Under vanwege zijn vaccinatiestatus tegen Covid.

Djokovic keert echter terug naar Melbourne nadat hij van de regering een visum heeft gekregen terwijl hij op zoek is naar zijn 10e titel. De Servische superster hongert nog steeds naar succes en is niet van plan de sport op te geven zolang hij uitdagend blijft aan de top.

Hij zei: “Gedurende mijn carrière heb ik veel geluk gehad om veel dingen te bereiken en de grootste titels in deze sport te winnen. Ik sta mezelf nog steeds toe om groots te dromen. Ik wil elk toernooi winnen waarin ik speel. De grootste doelen zijn Grand Slams en Masters events en ik hou ervan om voor mijn land te spelen omdat het de mooiste gevoelens in mij oproept. Ik blijf vooruitgaan.

“Het grootste doel dat ik heb voor volgend jaar en alle jaren die komen, ik weet niet hoe lang ik ga spelen, is proberen gezond te blijven en op het hoogste niveau te presteren. Ik zie mezelf niet op het moment dat ik professioneel tennis speel en ik ben niet een van de favorieten of favorieten om een ​​Grand Slam te winnen of een van de beste centra ter wereld.

“Ik zie mezelf niet als een 25-jarige die op een middelhoog tot hoog niveau speelt. Ik wil gewoon altijd op het hoogste niveau spelen en dat is iets wat ik van mij en mijn team verlang.”

“Ik werk net zo hard als iedereen in de Tour, misschien harder dan wie dan ook, want ik weet dat 35 geen 25 of 15 is. Sterk. Maar ik ben er nog steeds en ik voel me net zo jong als zij.”

Djokovic sloot het seizoen op een hoogtepunt af na het winnen van de ATP Finals door Casper Roode te verslaan. Hij hoopt dat de overwinning als springplank zal dienen voor de campagne van 2023.
Tijdens de Asics Tennis Summit zei Djokovic: “Dit is op zoveel niveaus een uitdagend seizoen voor mij geweest. De manier waarop ik begon was iets dat ik nog niet eerder had meegemaakt, dus het duurde echt enkele maanden om mentaal de balans op het veld te vinden. , fysiek en emotioneel en om echt te kunnen beginnen met tennissen dat ik wil spelen.

“Ik had geen volledig seizoen, dus ik ging gewoon heen en weer – warming-up, warming-up en cooling-down, dus ik was erg blij met het spelen van de laatste paar maanden van het jaar en met een tennisstijl van hoge kwaliteit, vooral de indoor seizoen.

“De prestatie had voor mij niet op een beter moment kunnen komen, want ik keek er naar uit om dit hogere niveau te bereiken en het seizoen in stijl af te sluiten en dat momentum hopelijk door te trekken naar volgend seizoen.

“Ik voel me dit jaar niet echt moe zoals voorgaande seizoenen, omdat ik misschien niet zoveel heb gespeeld, dus ik ben erg opgewonden om het nieuwe seizoen met een goed en positief resultaat te beginnen.”

Djokovic was in Marbella, Spanje om de nieuwe Asics Court FF3 te onthullen. Hij voegde eraan toe: “Ik ben er trots op dat ik mijn reis met ASICS heb gedeeld om hun nieuwe collectie te lanceren, vooral de nieuwe COURT FF™ 3 tennisschoen.

“Ik heb nauw samengewerkt met het team in Europa en Japan om de vorige versie, die al geweldige schoenen waren, te verbeteren. Op dit punt in mijn carrière is het essentieel dat de schoenen die ik kies om te dragen me vertrouwen geven op het veld en passen mijn speelstijl.

“En dat is precies wat ik krijg van ASICS. Ze begrijpen me en zetten zich in om zelfs het kleinste detail te verbeteren, wat ik waardeer en respecteer. Niets is beter dan spelen voor ASICS.”