April 24, 2024

Norwich-keeper als Nederland gelijkspel met Schotland

Norwich City-keeper Tim Krul won zijn 16e interland toen Nederland twee keer moest vechten tegen Schotland voor een vriendschappelijke 2-2 gelijkspel over het EK.

De ster uit Norwich City staat aan de leiding Nederlands zou de eerste keuze moeten zijn Nadat Valencia-keeper Jasper Chilleson positief testte op Covid-19, werd Frank de Boer gedropt uit de laatste 26-koppige selectie.

Krul kon een geweldige beslissing van de Schotse verdediger Jack Henry in de 11e minuut niet afhouden, maar werd al snel gered door QBR-spits Lyndon Dykes en Holland maakte in de 17e minuut gelijk door Memphis Debay.

De City Keeper bracht het grootste deel van de nacht door met het combineren van balbezit met zijn eigen verdedigers, maar hij werd opnieuw van dichtbij verslagen in de 64e minuut toen invaller Kevin Nisbet terugkeerde van een briljante voorzet van Liverpool naar Andrew Robertson – met een late vrije trap naar niveau weer de score.

Tim Krul trekt de bal uit zijn net na het tweede doelpunt van Schotland tegen Holland
– Krediet: BA

Schotland zat zonder zeven spelers, Inclusief Norwich-kapitein Grant Honley, Zes spelers namen uit voorzorg afscheid na een positieve Govt-19-test voor middenvelder John Fleck.

Terwijl in Luxemburg, Schotland (beiden aftrap om 17.00 uur) sluit Hollande hun voorbereidingen voor het EK af met een vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen Georgië.

Elders vandaag speelde Daniel Sinani de volledige wedstrijd toen Luxemburg met 1-0 verloor van Noorwegen in een vriendschappelijke wedstrijd in Malaga.

Forward – die een tijd in bruikleen was bij Wasland Beaveron in België – won zijn 32e cap en City-doelman Orgen Nyland zat op de Noorse bank, dankzij een doelpunt in blessuretijd van superster-spits Erling Holland.

Cuba neemt het op tegen de Britse Maagdeneilanden in Guatemala, terwijl de Canarische vleugelaanvaller O’Neill Hernandez zich ‘s nachts zal kwalificeren voor het WK.

Het was een soortgelijk verhaal voor de twee City-keepers als alternatief dat niet wordt gebruikt in jeugdteams, vriendschappelijke wedstrijden.

Sam Blair is bij de Ierse U21’s in Spanje, een ongebruikt alternatief voor de tweede wedstrijd, aangezien het Australische U23 Olympische team met 2-1 verloor.

Blair hoopt zijn eerste U21-cap te winnen, aangezien het kamp zaterdag wordt afgesloten met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Denemarken.

Archie Meyer zat op de bank toen voormalig Canaries Academy-vleugelspeler Glenn Middleton de gastheren een boete oplegde voor een 2-1 nederlaag tegen Schotland U21s Noord-Ierland U21s in een vriendschappelijke wedstrijd in Dumbarton.

Een tweede vriendschap tegen dezelfde tegenstanders wacht zaterdag opnieuw in Dumbarton, waarbij Myer – die het grootste deel van het seizoen op huurbasis doorbracht bij Kings Line in de National League – op het punt staat zijn eerste U21-cap te winnen.

De internationale actie gaat door, want donderdag zijn vier City-spelers operationeel.

Adam Ida en Andrew Omobamidel zijn bevriend met de Republiek Ierland in Andorra (17.00 uur).

Verder: De Ierse baas is nog optimistischer over de City-spits

Terwijl gasten zich voorbereiden op de Europese kampioenschappen, is Dimitris Giannaoulis in België (19.45 uur) met een sterkere vriendschap dan Griekenland.

Amy Poundia is optimistisch Om zijn eerste Argentijnse hoed te winnen, De WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili wordt op vrijdag (Engelse tijd) om 13.00 uur gespeeld.