February 22, 2024

Nieuwe film van Calgary’s Tank Standing Buffalo op HBO

Nieuwe film van Calgary’s Tank Standing Buffalo op HBO

De nieuwste tekenfilm van de Calgary-animator wordt donderdagavond uitgezonden op HBO Max.

De staande tank Buffalo het monster Het was een van de acht animatiefilms die uit meer dan 1.200 inzendingen werden geselecteerd om deel uit te maken van de HBO Max-serie. Alleen jij: korte animatiefilmpjes groep.

het monster Hij behandelt de strijd van Standing Buffalo met innerlijke demonen tijdens zijn leertijd bij de Northwest Totem Sculptor na de dood van zijn vrouw, Marsha.

“Mijn partner Marsha stierf plotseling in mijn armen aan een hersenaneurysma”, zei Standing Buffalo in een verklaring. “Het ene moment was ze daar, het andere moment was ze weg. Zonder haar was ik verloren.”

“Ik verliet Calgary om langs de westkust te lopen totdat ik niet meer kon lopen, en belandde op de stoep van beeldhouwer Phil Ashby. Hij zag dat ik in de problemen zat en nam me in huis. Ik begon aan een moeilijke leertijd van anderhalf jaar , leren van hem en een andere beeldhouwer. De leringen waren hard maar hielpen me te genezen.

Het aankomende project MONSTR van Tank Standing Buffalo maakt deel uit van de HBO Max-animatieshow

het monster Het speelt zich af tijdens mijn tijd met Phil, en brengt tot leven hoe ik het verdriet van Marsha’s dood ervoer. Het is mijn verhaal, alleen ik kan het vertellen.”

Standing Buffalo werkte samen met co-schrijver Xstine Coo, producer Amanda Miller en componisten Cara Adu-Darko en Brandon Smith aan de film, met muziek van Walter MacDonald White Bear.

De film bevat de stemmen van Corey Feldman en Tristan Riske.

Het is de derde korte animatiefilm van Standing Buffalo RKLSS (2020), dat te zien was op TIFF, en SAVJ (2021), die momenteel op verschillende filmfestivals te zien is.

HBO vloog van Standing Buffalo naar Los Angeles voor de Hollywood-première van de film het monster Dinsdagnacht.

Een scène uit MONSTR van Tank Standing Buffalo

In zijn kunstmanifest zei Standing Buffalo dat kunst letterlijk zijn leven redde – en dat zijn opkomst als rijzende animatiester begon met een beurs die hij ontving om een ​​animatieworkshop in Calgary bij te wonen.

“Zes jaar geleden werd ik verliefd op animatie toen ik een studiebeurs ontving van de Quickdraw Animation Society in Calgary”, zei hij. “Ik ben iemand die gedijt op routine en discipline. Ik waardeer de meditatieve herhaling die nodig is om animatie te maken.

“Door mijn eerste twee autobiografische korte films te maken met elementen van monster en fantasie, ontdekte ik dat het vertellen van mijn verhaal door middel van animatie een vorm van tijdreizen is; mijn kunst geneest de persoon die ik ooit was.”