May 21, 2024

Nederlandse wielrenner Tom Dumoulin kondigt zijn pensionering aan en zegt dat zijn ’tank leeg’ is

Nederlandse wielrenner Tom Dumoulin kondigt zijn pensionering aan en zegt dat zijn ‘tank leeg’ is

De Nederlandse jumbo-renner Tom Dumoulin komt over de finish aan het einde van de 20e etappe van de 107e editie van de Tour de France op 19 september 2020.Christophe Ena/AFP/Getty Images

De Nederlandse wielrenner Tom Dumoulin is met “onmiddellijke ingang” gestopt met het professionele wielrennen, twee maanden nadat hij had aangekondigd de sport te verlaten na de wereldkampioenschappen op de weg in Australië in september, zei de Nederlandse wielrenner maandag.

De voormalige beproefde wereldkampioen op de weg, die reed voor Team Jumbo-Visma, won de Giro d’Italia in 2017. Hij pakte ook zilveren testmedailles op de Olympische Spelen van 2016 in Rio en Tokyo 2020 en eindigde als tweede in de Ronde van Frankrijk 2018.

De 31-jarige zei in a uitspraak.

“Ik heb nog één project op mijn verlanglijstje staan ​​om mijn carrière sterk af te sluiten – de Wereldkampioenschappen in Australië. Ik wilde de weg naar de Wereldkampioenschappen inslaan zoals ik de weg insloeg naar de Olympische Spelen in Tokio.

“Maar ik merkte dat ik het niet meer kan. De tank is leeg, de benen zijn zwaar, de parcoursen lopen niet zo goed als ik had gewild, en ik moet ook goed presteren en een goed gevoel hebben op de wereldkampioenschappen.”

Dumoulin zei dat hij niet meer dezelfde was sinds zijn trainingscrash in september vorig jaar, waarvoor een operatie nodig was.

“Hoewel het afscheid niet was wat ik had gewild, kijk ik met ongelofelijke trots terug op mijn carrière. Ik heb er hard voor gewerkt, er jarenlang zoveel passie en plezier aan beleefd en geweldige prestaties neergezet.”