June 14, 2024

Eugenie Bouchard is blij om de brandwond te voelen na zijn succesvolle terugkeer naar tennis

Eugenie Bouchard is blij om de brandwond te voelen na zijn succesvolle terugkeer naar tennis

Haar eerste wedstrijd maakte haar fysiek en mentaal uitgeput, maar Eugenie Bouchard kon niet gelukkiger zijn.

Na een onderbreking van 17 maanden die herstelde van een operatie aan de rechterschouder, is de inwoner van Westmount, Keough, terug om te tennissen bij Odlum Brown VanOpen.

“Het doel van mijn operatie en rug is om precies te kunnen spelen zoals ik wil en hoe ik vroeger speelde”, zei de 28-jarige voormalig nummer vijf van de wereld maandag.

“Dat is wat we doen als atleten. Het doel is niet om de hele tijd te trainen, het doel is om te spelen.”

Bouchard opende het toernooi op zondagavond, samen met landgenoot Kayla Cross om de Italiaan Lucia Bronzetti en Elisabetta Cocciareto te verslaan in een dubbelspel.

“Ik was uitgeput”, zei Bouchard met een glimlach. “Ik begon me strak in mijn lichaam te voelen, mijn spieren deden pijn.

“Het is gewoon die mentale focus. Een wedstrijd spelen is anders dan oefenen. Het gaat erom dat je die herhalingen steeds opnieuw krijgt. Daar krijg ik uithoudingsvermogen van en kan ik weer helemaal normaal wedstrijden spelen, maar het is een kleine stap.”

Bouchard speelde dinsdag haar eerste solopartijtje tegen de Nederlander Ariane Hartoro, waar ze niets van af weet. Bouchard weet dat er onderweg obstakels kunnen zijn en accepteert dat hij een underdog is.

“De verwachtingen zijn erg laag en de verwachtingen zijn nuchter”, vertelde de atleet dit jaar twee keer aan de Canadian Press. “Mijn acties en persoonlijke normen zijn hoog, maar qua resultaten weten we niet wat we kunnen verwachten.

“Ik heb nog nooit eerder terug hoeven komen van een operatie, ik heb nog nooit zo’n grote blessure gehad. Voor mij is het echt ground zero.”

Odlum Brown VanOpen eindigt zondag. Het toernooi, dat terugkeerde na een afwezigheid van twee jaar vanwege COVID-19, heeft 135 spelers naar Hollyburn Country Club getrokken die strijden om een ​​gecombineerd portfolio van meer dan $ 274.360.

Het herentoernooi, met een hoofdprijs van $ 21.600, is al enkele jaren een ATP Challenger Tour-evenement. Voor de eerste keer dit jaar was de damescompetitie een WTA 125-toernooi met de hoogste prijs van $ 15.000.

Bouchard, die een wildcard had in het toernooi, speelde in maart 2021 op het Monterrey Open waar ze haar schouder blesseerde in een eersterondepartij tegen Zhou Lin.

Bouchard werd de eerste Canadese die doorging naar een finale in het enkelspel op een Grand Slam in 2014 toen ze in de finale op Wimbledon verloor van Petra Kvitova. Ze bereikte dat jaar ook de halve finales op de Australian Open en de French Open.

Sindsdien heeft Bouchard meerdere verwondingen opgelopen, waaronder een hersenschudding na een val in de US Open-kleedkamer.

Omgaan met blessures en tijd weg van het spel was een leerervaring.

“Ik heb veel geleerd in het leven en ik heb heel moeilijke momenten meegemaakt”, zei ze. “Het heeft mijn geduld echt op de proef gesteld omdat ik zo lang weg moest blijven. Het is niet alsof je met pensioen gaat en je vrede hebt met stoppen. Dit is als een gedwongen zet. Het is mentaal moeilijk te accepteren.

“Het deed me beseffen hoeveel ik van tennis houd. Er zijn zoveel andere mooie dingen in het leven naast tennis, maar dat is wat ik nu en de komende jaren wil doen.”

Rebecca Marino, inwoner van Vancouver, die ook bij het toernooi van dit jaar aanwezig is, begrijpt de uitdagingen van Bouchard.

Marino vertrok op de WTA Tour en bereikte een carrière-high nummer 38 in 2011 voordat hij de sport in 2013 verliet vanwege een depressie. Ze keerde terug naar tennis in 2017 en miste daarna nog eens 18 maanden vanwege een blessure.

“Om terug te komen en niet in een wedstrijd te zitten, is het echt moeilijk om het gevoel van een wedstrijd van de ene training naar de andere te repliceren,” zei ze. “Er is veel spanning in je eerste evenement en er zijn veel uitdagingen.”

Bouchard speelde het Odlum Brown-evenement als junior in 2012, dezelfde zomer won ze het Wimbledon Junior Girls’ Championship.

Andere tennissterren die op het evenement spelen zijn onder meer Marino, Milos Raonic, Maria Sharapova, Andy Murray, Laila Fernandez, Joanna Konta, Kevin Anderson, Vasek Pospisil, Marion Bartoli, Felix Auger-Aliassime, Bianca Andreescu, Taylor Fritz, Naomi Osaka, Carolina Pliskova.

Bouchard weet dat ze aan het begin staat van een nieuwe reis, maar weet niet zeker waar deze zal eindigen.

Ze zei: “Het doel met de operatie en de rug is om precies te kunnen spelen zoals ik wil en zoals ik eerder speelde. Het (de eerste wedstrijd) ging goed en alles is in orde. Nu is het doel gewoon om samen de lucifers en ik hoop dat alles blijft.Oke met mijn schouder.

“De reis is zo lang als het zou moeten zijn. Ik hou van tennissen. Ik ben hier gewoon om mijn best te doen.”

Basislijnen: Bij de trekking van het damesenkelspel op maandag werden twee sets zaad ontworteld. De als achtste reekshoofd van Groot-Brittannië Heather Watson verdreef de Italiaan Elisabetta Cuchiarito met 3-6, 7-5, 6-2, terwijl Victoria Jimenez Kasintseva uit Andorra de zevende reekshoofd van Japan versloeg Misaki Doi met 6-3 6-2.