May 4, 2024

Nederland vs. Griekenland: Nederland stapt naar de eurozone door Griekenland met 3-0 te verslaan |  voetbal nieuws

Nederland vs. Griekenland: Nederland stapt naar de eurozone door Griekenland met 3-0 te verslaan | voetbal nieuws

de Holland Hij leverde een dominante prestatie door in de eerste helft drie tegendoelpunten te maken GriekenlandZe behaalden een verpletterende overwinning die hen naar de tweede plaats in groep B bracht Euro 2024 Kwalificerende campagne.
Na een zware 4-0 nederlaag tegen Frankrijk in hun openingswedstrijd in maart, herstelde Nederland zich met een 3-0 overwinning op Gibraltar, waardoor het land op de vierde plaats kwam op weg naar hun derde ontmoeting.
Het Nederlands team brak de score in de 17e minuut Denzel Dumfries Verbonden met Dali blindHoekschop, leidt de bal over het doel Martin de Rhône te gebaren.
Dumfries speelde een cruciale rol bij het tweede doelpunt, dat plaatsvond in de 31e minuut, toen hij bijdroeg aan het opbouwen van een soepele aanval, door een nauwkeurige pass te geven aan Cody Jacobo binnen het strafschopgebied. Jackpo, de spits van Liverpool, scoorde snel in het net.
Acht minuten later speelde Dumfries opnieuw een beslissende rol en stuurde een trefzekere pass naar huis Wat WeghorstDie zichzelf zonder toezicht voor het doel bevond. Weghorst mikte de bal vakkundig in de hoek van het net.

In de tweede helft had coach Ronald Koeman de luxe om enkele van zijn sleutelspelers te kunnen wisselen, waardoor Tijani Reynders zijn eerste internationale optreden kon maken.
Door de overwinning kwam Nederland voorbij Ierland en Griekenland en werd de tweede plaats in het groepsklassement veiliggesteld. De ploeg staat momenteel negen punten achter op groepsleider Frankrijk, dat Ierland in Parijs met 2-0 versloeg. Nederland heeft echter nog twee wedstrijden op zak.
Terwijl Frankrijk volgende week vriendschappelijke wedstrijden speelt, bezoekt Nederland zondag Dublin, terwijl Griekenland onder leiding van Gustavo Poet gastheer is van Gibraltar.