May 14, 2024

Nederland loopt voorop in het wereldkampioenschap mennen

Hightstown, New Jersey – Regerend WDC-kampioen Rick Ebinge uit Nederland domineerde dinsdag de actie in het Wereldkampioenschap Mennen. Hij won drie van de vijf races en eindigde als tweede in de andere twee, waarmee hij een voorsprong van 34 punten opende op de als tweede geplaatste Huygens.

De races van dinsdag werden gewonnen door Blair Orange (Nieuw-Zeeland) en Miodrak Pantic (Servië).

Doug McNair uit Canada, die na de eerste ronde bovenaan het klassement stond, staat na de race van dinsdag zesde.

De Amerikaan Jordan Ross staat zevende na de tweede ronde van het World Drivers’ Championship op dinsdag (15 augustus), maar de Amerikaanse vertegenwoordiger staat slechts 10 punten achter op de tweede plaats in een groep van 10 internationale coureurs die deze week strijden op circuits in Nederland en Duitsland . en België.

Ross behaalde dinsdag zijn beste resultaat in de vierde van vijf races op GelsenTrabPark in Gelsenkirchen, Duitsland. De 25-jarige inwoner van Tennessee eindigde als derde met Handy Wise, die aan de buitenkant in de achterste acht startte en het grootste deel van de race van 2.000 meter tiende was, en Ross redde op de grond voordat hij de onderste plank raakte. Rick Ebinge uit Nederland met Carl Bianco en Hannah Huygens uit België met Liberto.

In de tweede race van het WDC eindigde Rose als vijfde met de Johnny D’Azur TF. Hij eindigde als zesde met I’myournightmare in de derde race en als achtste met Weldon Elizabeth in de eerste.

“Vandaag was geweldig,” zei Rose. “(Handy Wise) liep heel goed. De mensen hier zijn erg aardig geweest. Ze vertellen me over hun paarden, hoe ze graag bereden worden, uitgaan en plezier maken. Het is hier een aanpassingsrace geweest, maar voor het grootste deel ben ik best tevreden. Het gaat goed”, zei hij.

Verdedigend WDC-kampioen Rick Ebbinge domineerde de actie van dinsdag. Hij won drie van de vijf races en eindigde als tweede in de andere twee, waarmee hij een voorsprong van 34 punten opende op de als tweede geplaatste Huygens.

Coureurs krijgen 17 punten om de race te winnen. De punten voor de overige negen eindstanden zijn, in aflopende volgorde, 12, 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2 en 1.

De derde manche van het Wereldkampioenschap Mennen vindt woensdag plaats op de Hippodrome de Wallonie in Bergen, België. De finale van vrijdag in het Dbrrenbahn Mariendorf-stadion in Berlijn.

“Hopelijk kan ik wat geluk krijgen”, zei Ross, die vijfde staat in overwinningen in Harrah’s Hoosier Park, zijn eerste race op staat. “Ik probeer gewoon van de ervaring te genieten. Het is de ervaring van je leven.”

Voor de show van woensdag Klik hier. Het racen begint om 12:17 uur (EDT), met WDC-evenementen gemarkeerd als race twee tot en met zes. Voor het YouTube-kanaal van het Hippodrome de Valoni, Klik hier.