May 3, 2024

Nederland, Australië, België en Duitsland hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de FIH Women’s Junior World Cup 2023.

Lausanne, Zwitserland: Op dag 4 van het WK beslisten India en Zuid-Afrika over het lot van enkele van de vertrekkende teams, terwijl vier andere teams uit Poule A & C hun plek in de top 8 veiligstelden.

België versloeg India in een spannende wedstrijd en voerde de puntenlijst aan met een laatste zege, terwijl Duitsland een ruime overwinning boekte op Canada en als tweede eindigde in Poule C.

In Groep A stelden Australië en Nederland hun plaats in de kwartfinales veilig met ruime overwinningen op respectievelijk Zuid-Afrika en Chili.

Deze vier teams hebben hun plaats in de kwartfinales veiliggesteld, terwijl de derde en vierde geplaatste teams in hun respectievelijke groepen zullen moeten spelen in de kwalificatiewedstrijden voor de 9.E Tot 16E Plaats.

Een kort overzicht van alle wedstrijden van Dag 4 van het WK in Chili!

Poule C – België vs India (Fulltime score: 3-2)

India en België begonnen de 4e dag knallend. Noah Scherers scoorde voor België met een velddoelpunt in de 5e minuut. Het was een gelijkwaardige wedstrijd waarbij beide ploegen probeerden scoringskansen te creëren.

France de Mott scoorde opnieuw een doelpunt voor België en verdubbelde de voorsprong, maar Annu, India’s sterspeler van de wedstrijd, kreeg India vijf minuten voor tijd met een brace terug in de wedstrijd. Het winnende doelpunt van Astrid Bonamy in de 52e minuut deed India’s hoop om Poule C te overtreffen echter de grond in gaan.

“We zaten waarschijnlijk in de zwaarste groep en het was ongelooflijk om alle drie de wedstrijden te winnen. India scoorde twee doelpunten in het laatste kwart om in paniek te raken, maar we zijn blij dat we ons lef hebben bewaard en de wedstrijd hebben gewonnen”, zei man van de wedstrijd Noah Shrrers .

Poule C – Duitsland vs Canada (Fulltime score: 8-0)

In de tweede wedstrijd versloeg Duitsland Canada met 8-0 in een doelpuntenfestijn. Laura Bluth en aanvoerder Lily Stoffelsma scoorden beiden hattricks, terwijl Katharina Hyde en Joanna Boehringer elk een doelpunt scoorden.

Duitsland domineerde de hele wedstrijd, won veertien strafcorners en drong verschillende keren door tot in de cirkel van de oppositie. Door de overwinning klom Duitsland naar de tweede plaats achter België, terwijl Canada derde werd met nul overwinningen.

Speelster van de wedstrijd en teamcaptain Lily Stoffelsma was enthousiast over de prestatie van haar team. “Ook al hebben we geen geweldige start van de competitie gehad, we zijn weer op de goede weg en willen in dezelfde vorm doorgaan”, zei Lilly.

Poule A – Australië vs Zuid-Afrika (Fulltime score: 4-0)

De ploeg van Stacia Strain eindigde met twee overwinningen en een nederlaag in de poulefase na het verslaan van Zuid-Afrika in hun laatste competitiewedstrijd van het WK. Mahela Jones opende de score voor de Aussies met een scherpe finish in de 4e over.E min.

Australië kreeg elf strafcorners, maar kon er slechts één omzetten dankzij de genialiteit van de Zuid-Afrikaanse verdediger Morgan de Jager. Met drie nederlagen in drie wedstrijden eindigde Zuid-Afrika als laatste in Poule A.

Man-of-the-match Hannah Cullum-Saunders, die een brace scoorde voor Australië, sprak na de wedstrijd met verslaggevers en sprak haar tevredenheid uit over de prestaties van het team tot nu toe. Hoewel ze aan het begin van het toernooi wat tegenvallers hadden, slaagden ze erin die gaten op te vullen en als team te werken.

Poule A – Nederland vs Chili (Fulltime score: 7-0)

Het was een soortgelijke rivaliteit tussen de twee teams toen ze een van ‘s werelds meest gevreesde teams in het dameshockey, Nederland, met 7-0 versloegen. In de eerste tien minuten scoorden ze drie doelpunten.

Nederland voerde Groep A aan en plaatste zich met Australië voor de kwartfinales, terwijl Zuid-Afrika en Chili in negen wedstrijden tegen elkaar uitvochten.E-16E Plaatsingswedstrijden.

“Het was een goede laatste wedstrijd voor ons voordat we naar de kwartfinales gaan. We moesten allemaal hockey spelen en een soort goede voorbereiding hebben gedaan op het grote toernooi”, aldus Trijntje Beljaars, die in het toernooi een brace scoorde voor Nederland.

Om het huidige pouleklassement na dag 4 te bekijken, klik hier.

Om het volledige toernooischema te bekijken, klik hier.