April 26, 2024

Nederland 3-1 VS

Denzel Dumfries schitterde toen Nederland de VS versloeg in een pittige tweede helft om de laatste 16 wedstrijden met 3-1 te winnen en zich te plaatsen in de kwartfinales van het WK.

Doelpunten in de eerste helft van Memphis Depay (10) en Daley Blind (45 + 1), vielen op vergelijkbare wijze binnen na voorzetten van Dumfries, waardoor Nederland de controle kreeg, maar de Verenigde Staten dwong eerder zowel de verdediger van Inter Milan als Cody Gakpo van de lijn. Haji Rayt deed in de 76e minuut een “onmogelijke” prestatie om een ​​grote finale neer te zetten.

De opvallende artiest Dumfries maakte echter een einde aan hun hoop op een dramatische ommekeer, toen hij in de 83e minuut een voorzet blinddoekte om de overwinning veilig te stellen.

De Verenigde Staten werden gesterkt door de goede pass van Christian Pulisic om te spelen, maar de aanvaller van Chelsea miste slechts drie minuten later een indrukwekkende opening nadat hij Andres Noppert passeerde toen hij schoon was.

Sindsdien heeft Nederland de druk in de eerste helft goed opgevangen en herhaaldelijk gedreigd met een tegenaanval – een effectieve tactische truc van de Nederlandse manager Louis van Gaal, die nu ongeslagen is in alle 11 van zijn WK-duels.

Gebruik de Chrome-browser voor een gemakkelijk toegankelijke videospeler

De hilarische reactie van Paul Merson op het doelpunt van Haji Wright voor de Verenigde Staten tegen Nederland

De Verenigde Staten openden de wedstrijd na rust, maar kwamen aan de verkeerde kant van de chaos weg. Hun jonge team zal moeten meenemen wat ze van Qatar hebben geleerd naar het WK 2026, wanneer ze gezamenlijk gastland zullen zijn.

Wat Nederland betreft – dat voor de vijfde keer in de laatste 6 World Cups de kwartfinales heeft bereikt – zal nu hun aandacht richten op de confrontatie met de winnaars uit Argentinië en Australië in het iconische Lusail Stadium op vrijdag 9 december om 19.00 uur.