Curacao

Curacao.nu is de toonaangevende aanbieder van Nederlands kwaliteitsnieuws in het Nederlands voor alle doelgroepen.

Mark Hensby sloeg een strafschop 10 trappen

Mark Hensby is al 26 jaar een professionele golfer. Hij speelde in 193 PGA Tour-evenementen en verdiende bijna $ 1 miljoen aan prijzengeld met die toernooien.

Een van de regels beet hem echter hard op donderdag.

De 49-jarige Hensby, die pas in zijn tweede evenement in drie jaar speelde, zag een 3-over-74 een schokkende 84 worden in de eerste ronde van de Palmetto Championships in Congaree toen hij werd beoordeeld met een straf van 10.

Hensby misdaad? Nou, hij begon op een vierde hole van 633 yards, 5 bar, toen hij zijn derde schot in het water bij de green sloeg. De Australiër viel en speelde in de hole, speelde daarna nog vier holes voordat hij zijn bal van dichterbij bekeek en een onaangename verrassing kreeg.

van PGA-tour:

Het blikje vroeg: ‘Wat is dit punt op de bal? Dit is mij nog nooit eerder opgevallen; Hebben ze iets gedaan met de nieuwe V1 pro-versie? En hij wist het niet, dus ik vroeg het aan mijn speelpartners en zij zeiden: “Dit is een bal met een lage spin.” Nu gebruik ik deze bal niet, dus er was veel verwarring waar hij vandaan kwam – geen van de anderen hadden een punt, maar we wisten dat ik de verkeerde bal speelde.

Het blijkt dat Hensby een bal van collega-pro Pat Perez oppakte tijdens de warming-up op de pre-toernooi putting green, en die bal vervolgens op de vierde hole liet vallen. Het spelen met een andere bal in een ronde is illegaal volgens de lokale G-4-regel (ook bekend als de one-ball-regel), afhankelijk van de locatie van de ronde, aangezien competities niet willen dat spelers van bal wisselen afhankelijk van het schot of gat.

READ  Franse autoriteiten openen onderzoek nadat een toeschouwer van de Tour de France een enorme crash veroorzaakte

Hensby riep senior toernooischeidsrechter Mike Peterson op om de wissel te melden en kreeg twee strafslagen voor elke hole die met de verkeerde bal werd gespeeld, wat neerkwam op 10 gemiste treffers. Er was een maximale straf van vier strikes, maar een regelwijziging in 2019 opende Hensby tot de maximale straf.

Het voor de hand liggende verschil tussen de ballen was blijkbaar subtiel:

“Als je naar beide ballen kijkt, is het moeilijk om het verschil te zien”, vervolgde hij. “Het is niet alsof de ene zwart is en de andere rood. Beide zijn zwart, maar de ene heeft een klein vlekje en de andere niet. Helaas heb ik het niet opgemerkt. Ik ben blij dat hij het niet heeft gebruikt mijn eigen.”

Het is Hensby’s verdienste dat de penalty – die zijn totaal op 12 meer bracht door acht holes – hem niet leek te deren. Hij maakte de wedstrijd gelijk op de negende hole en vuurde toen 1-op-36 op de achterste negen om de ronde met enige waardigheid af te sluiten.

Dat zou het einde van het toernooi betekenen voor Hensby, want hij trok zich begrijpelijkerwijs terug na de eerste ronde.

Meer van Yahoo Sports:

Reyansh

"Lifetime runner. Bierpionier. Guru micasica. Speciaal in de popcultuur in het algemeen ".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top