May 25, 2024

Luke Littler en Luke Humphries nemen het tegen elkaar op in een WK-finale rematch tijdens de Dutch Darts Masters |  Pijlen nieuws

Luke Littler en Luke Humphries nemen het tegen elkaar op in een WK-finale rematch tijdens de Dutch Darts Masters | Pijlen nieuws

Luke Littler, nummer twee op het WK, die vorige week de Bahrain Darts Masters won, versloeg Dirk van Duijvenbode met 6-2, terwijl wereldkampioen Luke Humphreys Jermaine Watimena met 6-0 versloeg. Zaterdag worden in Den Bosch de kwartfinales, halve finales en finalewedstrijden van het toernooi gespeeld

14:29, Verenigd Koninkrijk, zaterdag 27 januari 2024

Luke Littler en Luke Humphries ontmoeten elkaar in een finale rematch van het World Darts Championship nadat beiden de kwartfinales van de TOTO Dutch Darts Masters hebben bereikt.

De 17-jarige Littler, die vorige week zijn eerste televisietitel claimde op de Bahrain Darts Championships, schoof door naar de kwartfinales in Den Bosch met een 6-2 overwinning op Dirk van Duijvenbode in hun eerste ronde.

Wereldkampioen Humphreys bevestigde zijn plaats in de volgende ronde nadat hij Jermaine Watimena met 6-0 had verslagen, wat een nieuwe confrontatie met Littler op gang bracht na de epische finale in Alexandra Palace.

Kunnen Harry Maguire of Christian Eriksen van Manchester United Luke Littler verslaan in de dartsuitdaging?!

Nummer 1 reekshoofd Letelier zette de toon tegen Van Duijvenbode door 180 als eerste te gaan in de heenwedstrijd, van de heenwedstrijd tot de zesde en een dubbele 20 voorsprong en een dubbele 10 te nemen om 60 vrij te spelen en een vroege voorsprong te nemen.

Een onderbreking van de worpen na een dubbele topfinish bracht de tiener op 2-0, maar van Duijvenbode brak meteen terug in de tweede leg met een dubbele 10-finish om op het bord te komen.

Hoogtepunten van de finale van het Wereldkampioenschap Darts 2024 tussen de nummer één van de wereld Luke Humphries en tienersensatie Luke Littler

Tijdens een leg met 15 darts in de vierde ronde kwam Littler weer vrij met zijn tweede break, waarna een hold volgde voor een 4-1 voorsprong.

Van Duivenbode liet zien dat hij nog niet klaar was toen hij zijn worp in leg zes vasthield om opnieuw gelijk te spelen op twee, maar bleek een voorzichtige rebound toen Littler de tweede leg won en naar de overwinning reed met een stijlvolle 150 checkout.

Glen Durrant zegt dat we in Luke Littler een bijzonder talent zien en gelooft dat hij in zijn eerste jaar de Premier League kan winnen

Ondertussen keek Humphers nauwelijks naar Watimina tijdens hun blitz-en-je zult-missen-ontmoeting terwijl hij naar een eenzijdige overwinning racete.

En eerder op de avond, Raymond van Barneveld Hij gaf de Nederlandse fans iets om te juichen toen de vijfvoudig wereldkampioen uitging Rob Kruis 6-5 in een spannende wedstrijd.

Jian van Veendie vorig jaar tweede werd na Littler in de finale van het PDC Wereldjeugdkampioenschap, werd uitgeschakeld Michaël Smit Hij verliet het toernooi met een 6-3 overwinning Kevin Deutz Verslagen Peter Wright 6-2.

Jeroen Prijs Ook hij boekte met een 6-2 overwinning zijn plaats in de kwartfinales Dimitri van den BergEn Michaël van Gerwen De wedstrijd werd afgesloten met een overwinning op zijn Nederlandse landgenoot met 6-1 Vincent van der Voort.

De Premier League of Darts keert op donderdag 1 februari terug naar Sky Sports, terwijl Cardiff begint aan het 17 weken durende toernooi tot en met de kwalificatiewedstrijden op donderdag 23 mei. Zonder contract kun je darts en meer streamen op Sky Sports