April 19, 2024

Leipzig gelijk met Atalanta na doelpunt in Europa League

Atalanta-doelman Juan Musso redde een penalty en een vervolgpoging, maar kon Davide Zappacosta niet redden met een eigen doelpunt uit een hoekschop, aangezien Leipzig donderdag in de kwartfinale van de Europa League met 1-1 gelijkspeelde.

Musso ontkende in de 58e minuut een strafschop van Andre Silva en voorkwam ook dat Willy Urban terugkaatste. Even later werd Zappacosta onder druk gezet door een hoekschop en schoot de bal in de heenwedstrijd in zijn net.

Het doelpunt van Luis Morell bracht Atalanta in de eerste helft op voorsprong, nadat hij vanaf links door het strafschopgebied brak om Leipzig-doelman Peter Gulacci met een hoekschop in het dak van het net te verslaan.

Beide kanten raakten tweemaal het houtwerk.

Atalanta wil de eerste Italiaanse club worden die het toernooi wint sinds Parma zijn voorganger, de UEFA Cup, in 1999 won.

In de andere kwartfinales hervatte Barcelona later op donderdag hun bod op de enige ontbrekende Europese titel in hun poule met een trip naar Eintracht Frankfurt. Ook West Ham-gastheer Lyon en Rangers bezoeken Braga.

In de European Conference League scoorde Brahim Traore een doelpunt met een hielschot in de laatste seconden van de blessuretijd, toen Slavia Praag in de heenwedstrijd van de kwartfinales met 3-3 gelijkspeelde met Feyenoord. Het is de derde confrontatie tussen Nederlandse en Tsjechische clubs dit seizoen.

Orkun Kökçü scoorde vier minuten voor tijd uit een lage vrije trap en bracht Feyenoord op 3-2 in een vermakelijk duel in Rotterdam.

Luis Sinistera scoorde zijn 20e doelpunt van het seizoen in alle competities en zette het Nederlands elftal na 10 minuten van de wedstrijd op voorsprong. Slavia reageerde voor het einde van de eerste helft met een doelpunt van Peter Olinka.

Spits Jeera Sur zette Slavia in de tweede helft op een 2-1 voorsprong, voordat verdediger Marcos Senesi de gelijkmaker voor de gastheren maakte en de bal met zijn borst raakte.

Atalanta’s Luis Morell, derde van links, viert feest met zijn teamgenoten na het maken van het eerste doelpunt van zijn team tijdens de UEFA Europa League kwartfinale wedstrijd tussen RB Leipzig en Atalanta, in Leipzig, Duitsland, donderdag 7 april 2022.

Feyenoord heeft de kwartfinales bereikt sinds het winnen van de UEFA Cup in 2002. Slavia heeft de kwartfinales bereikt in drie van hun laatste vier wedstrijden in Europese competities.

In de andere kwartfinales ontvangt Bodo/Glimt Roma, PSV Eindhoven bezoekt Leicester en Marseille ontvangt later op donderdag PAOK Thessaloniki in hun derde EK.