April 24, 2024

Austin Matthews breekt record voor Toronto Maple Leafs;  Markeert de meeste doelpunten van het seizoen door een in de VS geboren speler

Austin Matthews breekt record voor Toronto Maple Leafs; Markeert de meeste doelpunten van het seizoen door een in de VS geboren speler

Toronto Maple Leafs ster Austin Matthews Hij schreef tweemaal geschiedenis in de 4-3 overwinning van donderdag op gastheer Dallas in overwerk.

De 24-jarige scoorde zijn 55e doelpunt van het seizoen laat in de tweede helft en passeerde Rick Fife om het record van Toronto in één seizoen te vestigen. Zijn 56e doelpunt bezorgde de Maple Leafs een overwinning in de verlenging en vestigde het record voor de meeste doelpunten voor een in de VS geboren speler in één seizoen.

Matthews heeft beide prestaties geleverd in slechts 66 wedstrijden en maakte 49 doelpunten in slechts zijn laatste 50 wedstrijden.

Jimmy Carson (1987-1988) en Kevin Stevens (1992-93) vestigden het record voor de meeste doelpunten door een in de VS geboren speler met 55. De Fife-markering van 54 houdt het meer dan 40 jaar vol, van 1981-1982 campagne (het seizoen met de hoogste score in de recente geschiedenis van de NHL).

De 62-jarige voormalige vleugelaanvaller wist dat het slechts een kwestie van tijd was voordat Matthews hem kwam bezoeken. Toronto’s eerste algemene keuze in 2016 had 47 doelpunten gescoord voordat het seizoen 2019-20 werd stopgezet vanwege COVID-19, en scoorde 41 doelpunten in het verkorte schema van 56 wedstrijden van de pandemie vorig jaar.

“Ik ben blij voor hem, ik ben echt blij”, vertelde Fife aan ESPN. “Ik verwachtte dat hij het twee jaar geleden zou doen. Hij is een speler van het generatietype. Het is 40 jaar geleden sinds die plaat. Ik ben blij dat ik hier ben om het te zien.”

Matthews scoorde donderdag zijn eerste doelpunt met een enkele slag vanaf de onderkant van de cirkel aan de linkerkant van doelman Scott Wedgwood na een pass van Mark Giordano in een sterk spel om 2-1 te leiden met 1:02 seconden te gaan in de tweede helft . tweede periode. De winnaar kwam toen hij een pass kreeg van William Nylander en in de verlenging de bal rond Wedgewood kon passeren.

Matthews zei vóór de wedstrijd van donderdag dat het niet zijn echte focus was om het record mogelijk te breken – nadat hij dat niet had gedaan in het 7-6-verlies van Toronto op dinsdag tegen Florida.

“Het deed me niet zoveel”, zei Matthews. “Ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd en uiteraard probeer ik bij elke wedstrijd die ik probeer aan te vallen en te scoren, te produceren en het team te helpen winnen. [Everything else] Het viel me niet zwaar.”

Fife was de eerste speler in de geschiedenis van de Leafs-serie die meer dan 50 doelpunten maakte, en hij deed dat drie keer in de jaren tachtig. Gary Lyman In 1990 en Dave Andrichuk In 1994 waren de enige andere spelers waarmee Fife te maken kreeg, totdat Matthews op 31 maart voor het eerst de grens van 50 doelpunten overschreed tegen Winnipeg.

Matthews had slechts 62 wedstrijden nodig om zijn 50e doelpunt te maken, waarmee het het snelste seizoen is met 50 doelpunten sinds 1995-96.

Hij heeft nu een nieuwe standaard gezet in Toronto, een norm waarop hij dit jaar kan voortbouwen en mogelijk de komende seizoenen kan overtreffen.

“Zijn vaardigheden zijn schandalig”, zei Fife. “Het is gewoon te gek, hoe goed hij is met een puck en hoe goed zijn schot is. Ik ben blij dat een man als hij het heeft gedaan, want het zou anders zijn geweest als iemand een gelukkig jaar had gehad en ik het deed.” [once]terwijl hij een man is waar je waarschijnlijk elk jaar op kunt rekenen om er te komen of te sluiten.”

Matthews blijft de NHL leiden in doelpunten op weg naar het winnen van de tweede opeenvolgende Rocket Richard Cup in zijn carrière. Edmonton Leon Drystel Het was Matthews’ grootste kanshebber voor de prijs, die donderdag binnenkwam met 50 goals.

De Associated Press heeft bijgedragen aan dit verhaal.