May 18, 2024

India verslaat Canada en legt een kwartfinaledatum vast met Nederland

Kuala Lumpur, 9 december

India versloeg Canada met 10-1 en ging hier vandaag door naar de kwartfinales van het WK hockey voor junioren. Door de overwinning steeg India naar de tweede plaats in Groep C.

India begon sterk en kwam op voorsprong via Aditya Lalage (achtste minuut), die een uitstekend velddoelpunt scoorde. De Indiase aanvallers dwongen de Canadese verdedigers tot fouten die tot hoekschoppen leidden. Rohit scoorde in de 12e minuut een doelpunt, Canada dichtte het gat dankzij Jude Nicholson (20e). Maar Amandeep Lakra zette drie minuten later een strafschop om.

India vergrootte de voorsprong in het derde kwart via Vishnukant (42), die scoorde met een velddoelpunt. India kwam op een 5-1 voorsprong via Rajender (42e), en een minuut later scoorde Lalage (43e) zijn tweede doelpunt. Saurabh Kushwaha (51), Lakra (52) en Rohit (55) scoorden nog drie doelpunten voordat aanvoerder Uttam Singh twee minuten voor het einddoel het tiende doelpunt scoorde. Lalage, de beste speler van de wedstrijd, zei dat zijn team “lerde van onze fouten tegen Spanje.” Hij voegde eraan toe: “We zullen 100% van onze energie geven in de volgende wedstrijd.”

India neemt het dinsdag in de kwartfinales op tegen Groep D-winnaar Nederland, dat Nieuw-Zeeland met 3-1 versloeg.

Spanje eindigde bovenaan in Groep C na een 8-2 overwinning op Zuid-Korea. Vervolgens moeten ze het opnemen tegen Pakistan, dat met 1-1 gelijk speelde tegen België en als tweede eindigde achter Nederland. In de overige kwartfinales speelt Argentinië tegen Duitsland, terwijl Australië tegen Frankrijk speelt. — Agentschappen

Argentinië staat in de finale tegenover kampioen Nederland

Argentijnse spelers vieren hun overwinning in de halve finales. FIH

SANTIAGO: Titelverdediger Nederland verijdelde de Engelse droom om voor het eerst de finale van het WK hockey dames junioren te bereiken met een 8-1 pak slaag. De wedstrijd voelde niet als een halve finale, aangezien de viervoudig kampioen het maximale balbezit had en met regelmatige tussenpozen doelpunten scoorde. Speler van de wedstrijd, Jeb Dickey, zei: “We waren vastbesloten om vanaf de eerste minuut hard te spelen en daarom hebben we acht doelpunten kunnen maken.” In de andere halve finale leverde de Argentijnse doelman Artola Mercedes een geweldige prestatie toen hij België na strafschoppen versloeg. Nadat de stand 0-0 bleef, won tweevoudig kampioen Argentinië met 3-1 na strafschoppen. Dit wordt de vierde finale tussen de twee teams, want Nederland won in 2009 en 2013 en Argentinië won in 2016.