April 26, 2024

India verloor met 1-4 van Nederland in finale U23 5 Nations

Het Indiase junior dameshockeyteam verloor zondag 26 juni met 1-4 van Nederland in de finale van U23 5 Nations 2022 in Dublin, Ierland. India’s enige doelpuntenmakers waren Beauty Dung (29′), Belen van der Brook (26′), Amber Brewer (31′), Emma Sandbrink (53′) en Sane Hugh (55′). .

Binnen enkele minuten na de start zette Nederland India onder druk door de eerste strafcorner te scoren. Aan de andere kant stond het Indiase team rechtop en voorkwam het het doelpunt. Naarmate het eerste kwart vorderde, herwon India de wedstrijd gelijkmatig en pakte de eerste computer van de wedstrijd.

Omdat het echter niet lukte, verloren ze de voorsprong. Daarna voerden beide partijen hun aanvalspogingen op bij het nastreven van hun eerste doelpunt, maar waren niet succesvol toen het eerste kwartier ten einde liep.

In tegenstelling tot het vorige kwartaal bleef India aanvallen op de tweede plaats en kreeg het de beloning ervoor door het tweede systeem in 10 minuten te verslaan. Het Nederlandse team kreeg een paar minuten later de pc maar kon deze niet veranderen. Op het eerste doelpunt hoefden ze niet lang te wachten, want in de 26e minuut scoorde Belen van der Brock op een pc.

Nadat India door een pc had gewonnen, maakte Beauty Dangdung in de 29e minuut de gelijkmaker. Een minuut later kreeg Oranje een andere computer, die Amber Brewer verving en hen bij de rust markeerde.

Aan het begin van het derde kwart probeerde India de aanval op te voeren op zoek naar de gelijkmaker, terwijl Nederland de voorsprong verdubbelde. Na een paar moeilijke minuten won Nederland de strijd om de suprematie en kreeg een andere computer. De Indiase ploeg onderdrukte echter de spanning en zorgde ervoor dat ze niet konden scoren. Ondanks het onvermogen om het systeem te veranderen, eindigde Nederland in het derde kwartaal voor India.

Ondanks de voorsprong begon Nederland het laatste kwartier van de wedstrijd met een aanval en dat wierp zijn vruchten af, want in de vijfde minuut pakten ze de eerste pc van het vierde kwart. Als reactie lanceerde India een tegenaanval en als resultaat waren ze in staat om pc te verslaan.

India kon de wedstrijd echter niet gelijkmaken omdat PC niet scoorde. Emma Sandbrink scoorde in de 53e minuut het derde doelpunt van Nederland en twee minuten later nam Sane Hugh de wedstrijd weg van India.