May 17, 2024

Griekenland 0-1 Nederland (17 oktober 2023) Wedstrijdanalyse –

Virgil van Dijk Scoorde een dramatische late penalty Nederland Drie minuten extra tijd om een ​​cruciale 1-0 overwinning op Griekenland in Athene te pakken.

Denzel Dumfries Van Dijk kreeg een fout in het strafschopgebied om hem de kans te geven de wedstrijd te winnen en de Griekse coach Gus Poyet kreeg later een rode kaart vanwege zijn tegenstand vanaf de zijlijn.

Stream op ESPN+: LaLiga, Bundesliga en meer (VS)

Het was na de spits de tweede strafschop voor de Nederlander Hout Wekhorst Zijn strafschop werd gered door doelman Odyssis Vlachodimos.

Frankrijk Al gekwalificeerd vanuit Groep B, maar Nederland schoof op naar de tweede plaats met 12 punten uit zes wedstrijden en wedstrijden tegen het nederige Ierland en Gibraltar.

Griekenland heeft dezelfde punten, maar heeft nog een wedstrijd te spelen en moet het volgende maand opnemen tegen Frankrijk in hun laatste kwalificatiewedstrijd.

de vorige dag, Oostenrijk Duitsland heeft zich gekwalificeerd voor het EK van volgende zomer Marcel Sabitzer Hij scoorde maandag een penalty in de tweede helft in een 1-0 overwinning op Azerbeidzjan in Groep F. ZwedenDe overtuigingen van

In een door de bezoekers gedomineerde wedstrijd zette invaller Sabitzer in de 48e minuut zijn strafschop om na een handsbal van verdediger Rahil Mammadov.

De overwinning verzekert Oostenrijk van een toch al verdiende top twee-finish BelgiëDe Oostenrijkers zullen voor de derde keer op rij in de continentale finale verschijnen en vierde overall.

Oostenrijk is het achtste team dat een plaats boekt voor de finales van 14 juni-14 juli. DuitslandAls gastheer, België, Frankrijk, Portugal, Schotland, Spanje En Kalkoen. (Gerapporteerd door Nick)