May 24, 2024

Gilbert Burns beschuldigt Jorge Masvidal van smeren bij UFC 287: ‘Het was erg glad’

Gilbert Burns beschuldigt Jorge Masvidal van smeren bij UFC 287: ‘Het was erg glad’

Gilbert Burns koestert niet noodzakelijkerwijs wrok na UFC 287, maar hij heeft er alle vertrouwen in dat hij zijn record nog een keer zou kunnen beëindigen – als hij bij Jorge Masvidal had kunnen blijven.

In een overwinning met eenparigheid van stemmen overleefde Burns Masvidal grotendeels zowel te voet als op de vloer in de loop van drie rondes. Bekend om zijn worstelvaardigheden van wereldklasse, dacht Burns dat hij de onderwerping kon afmaken, maar uiteindelijk kon hij alleen de controle behouden door Masvidal onder zich te houden.

“Ik keek erg uit naar het einde, maar ik denk dat het een goed gevecht was”, zei Burns tijdens de UFC 287 post-fight persconferentie. “Ik probeer elke keer een show te maken. Ik keek echt uit naar het einde. Ik raakte hem met goede schoten, liet hem een ​​paar keer vallen – als ik me niet vergis, maakte ik drie takedowns en maakte ik ze alle drie af. A veel worstelaars deden dat niet. Veel jongens stonden tegenover, worstelaars. De hooggeplaatste vechters tegen wie hij vocht, hadden moeite om hem neer te halen, en ik niet.

“Ik denk dat ik veel verbetering heb laten zien, en die man gleed uit. Die oude hond Miami-truc met de lotion omdat het zo glad was. Geweldig.”

Vechters worden routinematig gecontroleerd door een scheidsrechter op de eerste rang voordat ze een voet in de kooi zetten om er zeker van te zijn dat er geen extra stoffen op hun lichaam zitten. Ook controleren ambtenaren zaken als een gebitsbeschermer en een sportbeker.

Masvidal was misschien nergens mee gesmeerd toen hij naar de kooi liep, maar Burns denkt dat dat komt omdat zijn tegenstander een truc gebruikte waardoor hij pas zou glijden nadat ze allebei begonnen te zweten.

100 procent – denk ik [he was greasing]zei Burns. “Ik ken die oude trucs die deze jongens doen. Weet je wat ze doen? Word wakker.” [Saturday] En ze namen de eerste douche en smeerden veel lotion op het lichaam.

“De huid absorbeert de lotion, en drie uur later doe je het nog een keer, en dan nog een keer, en dan nog een keer, en dan nog een keer, en je lichaam neemt het op. Als je veel begint te zweten, [the lotion comes out]. Hij deed het zeker 100%. Ik zeg je.

“Ik zeg het je misschien niet, 100 procent. Hij was zo glad. Als jullie naar de hoogtepunten kijken, zie je zijn huid opfleuren. Deze man, ik moet het aan deze man nageven. Hij doet alle kunstjes.”

Burns vindt nog steeds dat hij Masvidal op afstand had moeten houden, vooral met een aantal van de posities die hij op de grond kreeg na het scoren van verschillende takedowns.

“100 procent [I could have finished him]”, zei hij. “Ik voelde het helemaal niet zo sterk. Ik heb veel kleine details gezien die hij deed, hij heeft een paar goede antwoorden te geven, maar onthoud, ik zal geen namen noemen, maar hij heeft gevochten met worstelaars van hoog niveau, hij heeft verloren. Ik had drie verwijderingspogingen, heb ze alle drie afgemaakt.

“Telkens wanneer ik bovenop was, stond hij niet op. Ik denk dat hij een keer is opgestaan. Maar dat is het. Ik heb de man op de grond onder controle. Als ik minder lotion had, als ik wat meer lotion had, zou ik denk dat ik het zou kunnen.”

Toen het gevecht eenmaal voorbij was, gingen de bantamgewichten in twee totaal verschillende richtingen, waarbij Burns een meesterschot maakte en Masvidal zijn afscheid van MMA aankondigde.

Burns was al gecementeerd in de buurt van de top van de 170-pond ratings op weg naar zaterdag. Maar nu staat hij te popelen voor een nieuwe kans op UFC-goud, en hij neemt geen genoegen met geen antwoord.

‘Ik zei bijna dat het een uitgemaakte zaak is, Colby [Covington] En Leon [Edwards] In Londen, als ik me niet vergis, is het bijna voorbij – alleen de kleine details,’ zei Burns. ‘Ik zal de back-up zijn.’ Ik vraag het niet. Ik eis dat ik ga [be the backup]Want elke keer als ze me vragen, als de UFC me belt om een ​​tegenstander te vragen, zeg ik ja. Nu beweer ik dat ik daarheen ga, ik ga vijf ronden bootcampen, ik ga naar Londen, ik word de reserve, ik ben de volgende in de rij om voor de titel te vechten.

“Laat me anders gaan. Laat me mijn ding doen. Deze jongens verdienen een miljoen dollar in andere organisaties. Dat is alles. Ik ben de plaatsvervanger voor het volgende gevecht en ik vecht voor de volgende titel.”

Lees verder