May 15, 2024

FIH Pro League: India maakt indruk, maar verliest na strafschoppen van Nederland |  Hockeynieuws

FIH Pro League: India maakt indruk, maar verliest na strafschoppen van Nederland | Hockeynieuws

KOLKATA: Het Indiase herenhockeyteam hield na de reguliere speeltijd in een FIH Pro League-wedstrijd opnieuw een gelijkspel tegen tegen het nummer 1-team van de wereld en tegen Nederland.

Dit was de tweede keer in evenveel wedstrijden dat Harmanpreet Singh & Co. Dat lukte, want de wedstrijd eindigde woensdag na 60 minuten in een 1-1 gelijkspel in het Birsa Munda Hockey Stadion in Rourkela. Maar in tegenstelling tot de vorige keer kon India hen niet verslaan in de strafschoppenserie, want Nederland won met 4-2.

Terwijl BR Sreejesh India dit seizoen aan twee overwinningen na strafschoppen hielp in de IPL, was het Krishan Bahadur Pathak die zijn eerste kans kreeg. Hij redde één poging, maar Shamsher Singh en Sukhjit Singh misten hun schoten toen de Nederlanders het bonuspunt verdienden.

Ondanks het strafschoppenresultaat was het een zeer sterke prestatie van de thuisploeg en coach Craig Fulton zal erg blij zijn met de manier waarop ze verdedigden en vervolgens bleven aanvallen wanneer ze de kans kregen.

“We willen meer perspectief krijgen op ons spel en ons spel ontwikkelen met het team dat we hebben. We moeten andere dingen doen en ze gewoon beter doen in verschillende fasen”, zei Fulton voorafgaand aan de wedstrijden van India in Rourkela. En dat deden ze precies. dat op woensdag.

Lange tijd domineerden de Nederlanders, die al vroeg een voorsprong hadden genomen, het spel, hielden balbezit en vertraagden het tempo van het spel tot een kruip. Maar India had geen haast. Ze bleven geduldig, overweldigd en zetten de volle druk om kansen te creëren. En als ze dat wel deden, hadden de Nederlanders niet altijd een antwoord.

Hoewel er in de eerste helft maar heel weinig tussen waren, zag India het in de tweede helft meer doen en kreeg het zijn eerste pc vroeg in het derde kwartaal. Harmanpreet kon het niet omzetten, maar na een paar minuten kreeg India nog twee computers.

verbreedt

De eerste bal kwam binnen van Jugraj Singh maar het laatste fluitsignaal was al geklonken omdat een van de Nederlandse verdedigers vroegtijdig brak. Tijdens het herstel vond India echter in de 38e minuut eindelijk het doel, Gograj nam opnieuw balbezit en de bal ging naast. Brinkmann hield echter de bal en Gurjant Singh nam balbezit en gaf deze terug aan Hardik Singh, die er 1-1 van maakte.

Niet alleen scoorde Hardik het doelpunt, het was zijn volley die India aanvankelijk hielp de PC te winnen. Niet alleen Hardik, maar het team als geheel bleef de hele wedstrijd met goed resultaat luchtballen gebruiken, en ze worden er elke dag beter in.

Daar zullen ze zeker ook in hun volgende wedstrijd aan blijven werken, namelijk tegen Australië, dat eerder op de dag Spanje met 4-1 versloeg.

Eerder was het Floris Middendorp die in de vierde minuut de openingstreffer voor Nederland scoorde, nadat de bezoekers een goede run binnen het strafschopgebied hadden gemaakt. Quinn Begin speelde de bal vanaf de rechterkant richting Pathak, maar de Indiase doelman draaide hem slecht weg.

Hij viel recht voor Middendorp, die snel naar beneden kwam voordat hij langs Pathak schoot. Maar de Indiase doelman maakte het later in het eerste kwart goed met een dubbele redding.