May 8, 2024

Fans ondervroegen de doelman in blessuretijd, twee minuten voordat Nederland scoorde… een doelpunt dat een einde maakte aan de hoop op de Engelse Nations League en Team GB een Olympische plek opleverde.

• Nederland eindigde voor de Engelsen ondanks dat de Lions met 6-0 wonnen
  • België kreeg kritiek omdat het in blessuretijd van keeper wisselde
  • Anthony Gordon is van onvolwassen kind uitgegroeid tot de bliksemafleider van Newcastle. Luister eens Het komt allemaal op gang

Fans hebben België ondervraagd omdat het zijn doelman had gewisseld twee minuten voordat Nederland een cruciaal doelpunt scoorde tegen Engeland in hun Nations League-groep.

Engeland boekte dinsdagavond een 6-0 overwinning op Schotland en ‘s avonds leek het erop dat het in de groep voor Nederland zou eindigen.

Nederland scoorde echter tweemaal in de blessuretijd en eindigde daarmee voor hen, waardoor Engeland een plaats in de Nations League-finale en Groot-Brittannië de Olympische plaats van volgende zomer werd ontzegd.

In de derde minuut van de blessuretijd stond Nederland met 3-0 voor en had nog een doelpunt nodig toen België Brighton-keeper Nicky Evraud verving door Tide Lemmy, die uitkomt voor Fortuna Sittard in de Nederlandse Eredivisie.

Tamaris Egurola scoorde het cruciale doelpunt voor Oranje in de vijfde minuut van de blessuretijd, waarna Vivian Miedema al vroeg de bal voor zich opeiste. De beslissing over de late wissel van de Belg heeft op sociale media vragen opgeroepen onder fans.

Damaris Egurola (midden links) scoorde een cruciaal doelpunt en stuurde Nederland naar de Nations League-finale.
Ondanks de 6-0 overwinning van Engeland op Schotland, ontzegde het Engeland ook een plaats in de finale voor Team GB op de Olympische Spelen van volgende zomer.
Tide Lemy verving Nicky Evrat in blessuretijd
Evrath kwam in de derde minuut van de blessuretijd uit het veld

Eén fan schreef in hoofdletters: ‘Wat heeft de Belgische doelman in godsnaam getroffen voor het doelpunt.’

Een andere gebruiker tweette: ‘Het is niet België dat zijn keeper in de laatste minuten in de steek heeft gelaten om een ​​vierde en cruciaal doelpunt te scoren, ik daag je uit.’

Een Engelse fan zei dat ze wisten dat de Lions ‘klaar’ waren toen ze de Belgische doelman neerhaalden.

Iemand anders merkte op: ‘Ik vraag me af waarom België de doelman heeft veranderd.

Eén gebruiker meldde echter dat de wijziging te wijten was aan het feit dat startende keeper Evrad geblesseerd was.

Ze schreven: ‘Zwaar voor België. Nicky Evrard werd in blessuretijd gedwongen uitgeschakeld vanwege een blessure. Toen ging Nederland en scoorde in de 95e minuut meteen op de nieuwe keeper.’

Een 4-0 overwinning voor Nederland gevolgd door een 6-0 overwinning op Schotland – met dank aan Lauren James Brace en Alex Greenwood, Beth Mead, Fran Kirby en Lucy Bronze – was niet genoeg voor de Lions.

Engeland heeft hier de Olympische kwalificatie niet gemist. Ze verloren het in België, waar slecht verdedigen resulteerde in een 3-2 nederlaag.

Fans deelden hun woede op sociale media, omdat sommigen de beslissing van de Belg in twijfel trokken

Ook in Nederland verloren ze het, waar een gebrek aan focus leidde tot een late 2-1 overwinning van Oranje.

“Ik ben erg teleurgesteld”, zei een gefrustreerde Weigman. ‘Dat is de grootste emotie die ik nu heb. Ik denk dat we vanavond bezorgd hebben. Het team toonde veel kwaliteiten.

Toen Lucy dat doelpunt scoorde, dacht ik: ‘Dit kunnen we krijgen’, maar dat is voetbal. Nederland scoorde een laat doelpunt en zo dichtbij was het. We wachtten en het waren lange minuten.

‘We dachten echt dat we het hadden. Ik weet echt niet wat ik moet zeggen [to the players] Want ik ben heel trots op deze prestatie, maar we hebben niet gewonnen en ik ben erg teleurgesteld.