April 25, 2024

Euro 2020, resultaten, doelen, schema, ronde van 16, België, Denemarken, Nederland, Oostenrijk, volgende wedstrijd, doelen, hoogtepunten

groep b

Rusland 1-4 Denemarken

Mikel Damsgaard bracht maandag hulde aan zijn Deense teamgenoten nadat hun 4-1 overwinning op Rusland hen hielp de Ronde van 16 van Euro 2020 te bereiken na een moeilijke start van het toernooi.

Sampdoria-vleugelspeler Damsgaard opende de score laat in de eerste helft op een spannende avond in de Barken Arena in Kopenhagen, waar Denemarken het gewenste resultaat veiligstelde, samen met de overwinning van België op Finland, waardoor Kasper Hjolmand’s ploeg de tweede plaats in Groep B behaalde.

“Het is gek om door te gaan. Dit team, deze spelers… Het is geweldig om hier deel van uit te maken, het is absoluut geweldig om mensen gek te horen worden”, vertelde Damsgaard aan de Deense radio DR.

De 20-jarige werd gekozen om Denemarken een creatieve vonk te geven in afwezigheid van Christian Eriksen, die tijdens de openingswedstrijd van zijn team tegen Finland in elkaar zakte en door artsen op het veld moest worden gereanimeerd.

“Ik heb er nooit van gedroomd om deel uit te maken van zoiets groots, dus het is zo’n geweldig gevoel”, voegde hij eraan toe.

Terwijl Damsgaard sprak, zongen fans in het stadion hun volkslied “We are red, we are white, we stand together, side by side”.

Hun team staat zondagochtend (AEST) tegenover Wales in Amsterdam.

Denemarken staat op de tweede plaats. (Foto door Martin Meissner/Paul/AFP)Bron: Agence France-Presse

België 0-2

België scoorde twee late doelpunten om het dappere Finland met 2-0 te verslaan op maandag, waardoor hun rivalen op het punt stonden de groepsfase van Euro 2020 te verlaten en Denemarken naar de laatste 16 te duwen.

Het eigen doelpunt van de Finse doelman Lukas Hradek in de 74e minuut en het derde doelpunt van Romelu Lukaku in het toernooi zorgden ervoor dat België onder leiding van Roberto Martinez bovenaan Groep B stond.

‘s Werelds nummer één staat maandag in Sevilla tegenover een derde geplaatste team in de volgende ronde.

Finland eindigde als derde in de groep, maar het is onwaarschijnlijk dat het tot de top vier van de derde geplaatste teams behoort.

groep C

Noord-Macedonië 0-3 Nederland

Jorginho Wijnaldum scoorde tweemaal en prees zijn “speciale relatie” met Memphis Depay, aangezien Nederland de perfecte groepsfase op Euro 2020 afrondde met een comfortabele 3-0 overwinning op Noord-Macedonië in Amsterdam op maandag.

De Nederlandse aanvoerder, die vlak voor het toernooi van Liverpool tekende voor PSG, scoorde in de tweede helft twee keer in de Johan Cruijff Arena nadat Depay hen op voorsprong had gezet.

Depay, die heeft gesproken over zijn overstap naar Barcelona, ​​zou assists kunnen claimen voor zowel de doelpunten van Wijnaldum als de ploeg van Frank de Boer negen van hun negen punten in Groep C scoorde.

“Memphis en ik speelden samen voor Eindhoven en we speelden lange tijd samen voor de nationale ploeg, dus we hebben een speciale band”, aldus Wijnaldum, die zijn toernooitotaal op drie bracht.

“Het zijn niet alleen Memphis en ik. We hebben andere spelers die het verschil kunnen maken”, voegde hij eraan toe.

Nederland had zich al verzekerd van kwalificatie voor de Ronde van 16 als groepswinnaar na het verslaan van Oekraïne en Oostenrijk voordat het thuis een back-up maakte, en de Europese kampioenen van 1988 wisten dat ze volgend weekend op weg waren naar hun knock-outwedstrijd in Boedapest.

“We hadden een paar hele goede momenten en ook een paar hele slechte momenten, maar we speelden beter in de tweede helft en we kunnen ons positief voelen”, zei De Boer, wachtend om te zien tegen wie zijn team het volgende opneemt.

Noord-Macedonië was al out na het verlies van de eerste twee wedstrijden in hun eerste optreden op een groot toernooi.

Voormalig Liverpool-middenvelder Jorginho Wijnaldum scoorde twee doelpunten. (Foto door Kenzo Tripuillard/Paul/AFP)Bron: Agence France-Presse

Oekraïne 0-1 Oostenrijk

Het doelpunt van Christoph Baumgartner in de eerste helft stuurde Oostenrijk maandag naar de laatste 16 van Euro 2020 na hun 1-0 overwinning op Oekraïne en liet hun tegenstanders angstig wachten om te zien of ze zich zouden kwalificeren.

Hoffenheim-middenvelder Baumgartner draaide de hoekschop van David Alaba in de 21e minuut in Boekarest, terwijl Oostenrijk Oekraïne omver liep en als tweede eindigde in Groep C achter Nederland, dat Noord-Macedonië gemakkelijk met 3-0 versloeg in Amsterdam.

Oostenrijk speelt op 26 juni op Wembley tegen Italië, nadat het voor het eerst sinds het WK 1982 door de openingsronde van een groot toernooi is gekomen.

“Ik kan niet alles begrijpen, mijn hoofd doet echt pijn! Dit is echt speciaal voor ons allemaal”, vertelde Baumgartner aan de Oostenrijkse omroep ORF.

“De gevoelens na de wedstrijd waren geweldig. We wilden geschiedenis schrijven, we hebben het gedaan, dat zijn de geweldige momenten in het voetbal”, zei coach Franco Foda.

Oekraïne, dat tijdens de twee voorgaande Europese kampioenschappen in de groepsfase werd uitgeschakeld, zal moeten afwachten of het zich kwalificeert als een van de vier beste teams op de derde plaats.