May 19, 2024

Een Jamaicaans stel maakt furore op ’s werelds grootste cruiseschip

Een Jamaicaans stel maakt furore op ‘s werelds grootste cruiseschip

Twee toerismemedewerkers uit Jamaicaanse plattelandsgemeenschappen zijn naar voren gekomen als sterren aan boord van ‘s werelds grootste cruiseschip, de Wonder of the Seas.

Portland’s conciërge “Omar” Coover en St. Ann’s Janet Jackson Denall zijn niet alleen gewaardeerde werknemers van hoge kwaliteit, maar beiden zijn opgeklommen tot senior posities als respectievelijk chef-kok en restaurantmanager aan boord van het vlaggenschip van Royal Caribbean.

Jamaicanen zijn belangrijk in voedsel- en drankactiviteiten op meer dan 9.000 passagiers- en bemanningsschepen.

“Ik kom uit Norwich en werk al zo’n 15 jaar bij Royal Caribbean”, vertelde Cover onlangs aan JIS News in een interview.

Hij hield toezicht op de bereiding van maaltijden voor de ongeveer 40 gezondheidswerkers, waaronder artsen en verpleegsters, van het St Ann’s Bay Hospital, die werden geëerd aan boord van de Wonder of the Seas tijdens het inaugurele bezoek van het schip aan het Falmouth-dok in Trelawny in december.

“Mijn ervaring hier was geweldig en ik ben dankbaar voor alle kansen die ik heb gehad. Vanaf een bescheiden begin ben ik trots op alles wat ik heb bereikt; de kans krijgen om de wereld te zien, van haven naar haven te gaan en te communiceren met enkele absoluut geweldige en geweldige mensen van over de hele wereld.

Hij herinnert zich met plezier dat hij opgroeide in de kust van Norwich, beroemd om zijn geelhartige broodvrucht, waar naar het strand gaan en quality time doorbrengen met familie en vrienden tot zijn favoriete bezigheden behoorden.

Executive Assistant Chef van Royal Caribbean’s Wonder of the Seas, Conci ‘Omar’ Cover (rechts) deelt een moment met Julian Hines, Health Information Officer van St Ann’s Bay Hospital. omslag Hij hield toezicht op de bereiding van maaltijden voor de ongeveer 40 gezondheidswerkers van het ziekenhuis die aan boord van het schip werden geëerd tijdens het inaugurele bezoek aan het Falmouth-dok in Trelawny in december.

Hij zei dat hij daar zijn culinaire vaardigheden begon te ontwikkelen en geloofde dat hij op een dag zijn vak op hoog niveau zou kunnen demonstreren.

“Royal Caribbean heeft me deze kans gegeven…om te laten zien wat ik kan op ‘s werelds grootste cruiseschip. Dit is inderdaad een droom die uitkomt, het is gemaakt met veel hard werken, vertrouwen en doorzettingsvermogen.

Jackson Denall, die ervaring heeft met het toezicht houden op eetzalen bij lokale hotelketens, Sandals en Superclub, besloot meer dan 20 jaar geleden om een ​​carrière op volle zee na te streven.

Maar, merkte ze op, ondanks de jarenlange ervaring, “moest ik mezelf eigenlijk helemaal opnieuw bewijzen.”

Ze legde uit: “Het was een wankele start, maar ik heb nooit de optie overwogen om naar huis te gaan. Ik ben altijd een doorzetter geweest, geloof altijd in hard werken en mijn best doen.”

Het duurde niet lang voordat ze opklom van assistent-serveerster naar restaurantsupervisor. Onderweg heb ik op veel van de gigantische schepen van Royal Caribbean gewerkt, waaronder de Oasis-klasse schepen (de beroemdste in de vloot), zelfs waar ze nu gestationeerd zijn in Wonders of the Seas.

“Op een bepaalde dag heb ik de leiding over tientallen gasten en zorg ik ervoor dat ze echt waar krijgen voor hun zuurverdiende geld”, zei Jackson Denall.

“Ook al werk ik zeven dagen per week en doe ik bijna nooit iets met mijn sociale leven, ik zou deze ervaring voor niets willen inruilen”, zei ze.

Deze ervaring, hoewel erg moeilijk, zei ze, heeft haar ook financiële stabiliteit gebracht, waardoor ze haar eigen huis heeft.

“Alles wat ik verdiende ging terug naar de Jamaicaanse economie”, zei Jackson Denall. Ze voegde eraan toe: “Terwijl ik in het buitenland werkte, waren mijn gedachten altijd bij mijn vaderland en waar ik trots op was.”

Executive Assistant Chef voor Wonder of the Seas bij Royal Caribbean, Consie ‘Omar’ Cover, met zijn dochter Marley en vrouw Adriana.

Jackson Denall heeft geen spijt van het nastreven van haar passie en wat zij ziet als haar gekozen roeping, en zegt dat als ze het opnieuw zou moeten doen: “Ik zou precies dezelfde weg inslaan.”

“Ik ben op zoveel spannende plekken geweest. Ik heb de wereld rondgereisd, dus ik heb nergens spijt van. Ik ben gewoon dankbaar voor alles wat ik heb bereikt en dat ik het nog steeds kan doen,” ze zei.

De minister van Toerisme, Edmund Bartlett, bracht hulde aan het Jamaicaanse duo en noemde hen echte ambassadeurs en een belangrijk pluspunt voor het toerisme.

“Wat ze allebei hebben kunnen bereiken, hoge posities hebben bij de op een na grootste cruisemaatschappij na Carnival Cruise Line en aan boord van het grootste cruiseschip, dat wekelijks duizenden gasten bedient, is absoluut geweldig”, zei de minister.

Dit zijn het soort succesverhalen dat ons land, onze industrie, wil zien. Ik wens zowel Consi als Janet het beste terwijl ze ons trots blijven maken,’ voegde Bartlett eraan toe.