April 20, 2024

Een Britse vrouw met een opgeblazen buik heeft te horen gekregen dat ze zwanger is.  Ze had eigenlijk eierstokkanker

Een Britse vrouw met een opgeblazen buik heeft te horen gekregen dat ze zwanger is. Ze had eigenlijk eierstokkanker

Eierstokkanker komt steeds vaker voor onder jongeren

In een schokkend geval van een verkeerde diagnose kreeg een 24-jarige vrouw in Groot-Brittannië van artsen te horen dat ze zwanger was toen ze eierstokkanker kreeg. volgens BBCEmma Coolidge bezocht de dokter in februari 2022 nadat ze een opgeblazen gevoel had en veelvuldig naar het toilet moest gaan. Ik dacht dat het misschien te wijten was aan allergieën of het prikkelbaredarmsyndroom.

Artsen vertelden haar dat ze een opgeblazen buik had omdat ze zwanger was, maar haar zwangerschapstests waren negatief.

Mevrouw Coolidge zei: “Ik ging in mei naar de dokters en ze vertelden me dat ik zwanger was. Ik wist dat het niet zo was en de test bevestigde dit. Ik weet dat mensen zeggen ‘Google dat niet’, maar toen ik googelde, waren mijn symptomen , zeiden ze dat eierstokkanker bijna altijd wordt aangetroffen bij mensen van 50 jaar of ouder.

Mevrouw Coolidge zou verder onderzoek ondergaan, maar voordat ze naar haar toe kon gaan, werd de pijn hevig. Vervolgens onderging ze een echografie, waaruit een cyste in haar buik bleek. Uiteindelijk werd bij haar eierstokkanker vastgesteld.

Mevrouw Coolidge zei: “Toen ik voor het eerst werd gediagnosticeerd, vroeg ik me af of ik mijn 24e verjaardag zou halen, of dat ik morgen zou sterven. Maar ik heb een zeer sterke wil. Ik ben koppig en ik zei tegen mezelf dat dit niet mijn ding is. Het is tijd om te gaan en ik ben er zeker van.”

''Het heeft zich verspreid naar mijn maag en maagwand. De cyste was zo groot dat ze niets anders konden zien omdat hij mijn nier begon te verpletteren. Ik dacht dat ik te jong was om eierstokkanker te krijgen. Het is niet gebruikelijk. ‘Maar dat was hij wel,’ voegde ze eraan toe.

Vervolgens onderging ze een vijf en een half uur durende operatie om de cyste en de bijbehorende eierstok te verwijderen. Ze onderging ook nog een operatie die meer dan negen uur duurde en naar verluidt een hysterectomie en de verwijdering van haar blindedarm, milt en een deel van haar darm omvatte. metro.

Bovendien onderging ze zes chemotherapiebehandelingen bij de Teenage Cancer Trust Unit van het Freeman Hospital in Newcastle. Haar laatste chemotherapiebehandeling was in 2023 en scans sindsdien hebben geen tekenen laten zien dat de kanker terugkeert.

Volgens de Teen Cancer Foundation komt eierstokkanker steeds vaker voor onder jongeren. “Het kennen van de tekenen van eierstokkanker is een goed idee, maar onthoud dat veel minder ernstige gevallen van kanker deze symptomen ook kunnen veroorzaken”, aldus de stichting.

Mevrouw Coolidge gebruikt haar ervaring nu om het bewustzijn over dit probleem te vergroten en vraagt ​​jonge vrouwen om rekening te houden met de symptomen van eierstokkanker. Symptomen waren onder meer pijn rond het bekken en de buik, een opgeblazen gevoel en problemen met eten omdat ze zich snel vol voelen.