Duitsland bezit de wereld, en Nederland is derde: The Tribune India

Endervir is gegroeid

Tribune nieuwsdienst

Bhubaneswar, 29 januari

Duitsland slaagde erin wat Nederland niet kon in 2018 en Australië niet in 2021: België versloeg na strafschoppen in een grote finale.

Nederland boekte een 3-1 overwinning op Australië om de derde plaats te veroveren. APK

Elf minuten lang dacht Duitsland dat ze het ondenkbare konden doen: winnen in reguliere speeltijd. Maar België liet zien waarom ze de titelverdediger en Olympisch kampioen zijn toen ze in de 58e minuut gelijk maakten.

België toonde opnieuw stalen zenuwen om van twee goals achterstand terug te komen en een strafschoppenserie tot een plotselinge dood te dwingen. Maar Thies-Prinz stuiterde terug en Tanguy Cousins ​​​​kon geen seconde langs Jean-Paul Danenberg komen toen de Duitse spelers in extase hun doelman binnenstormden.

Koningen keren terug

Voor de derde wedstrijd op rij kende Duitsland een trage start en stond met 0-2 achter. Nadat ze in het eerste kwart tegen Engeland en Australië hadden toegegeven, was het geen verrassing dat ze ook al vroeg in de finale moesten incasseren. Florent van Opel sloeg in de negende minuut een rebound binnen en Cousins ​​sloeg een minuut later af bij een lage voorzet.

Men had het gevoel dat de bliksem niet drie keer kon toeslaan – in tegenstelling tot Engeland en Australië zou België, met al zijn ervaring en vaardigheid, Duitsland niet terug in het spel laten komen. Wordt het een nederlaag? Duitsland had andere ideeën. Zelfs nadat Vincent Vanach een blikstok pareerde om Tom Grambusch een penalty te ontzeggen, gaf Duitsland de moed niet op. Ze bleven pushen en Niklas Wellen, een onvermoeibare Duitse vechter gedurende het hele toernooi, gaf hen hoop op een instinctieve finish nadat hij in de 28e minuut had laten zien hoe goed hij was als jongleur.

Gonzalo Biela, die met Argentinië België versloeg in de finale van de Olympische Spelen van 2016, zette in de 40e minuut een penalty om.Zeven minuten later rondde aanvoerder Mats Grambusch een snelle actie af met een schot van dichtbij de basislijn.

Al voor de doelpunten was het momentum verschoven in het voordeel van Duitsland, dat avontuurlijker was. België speelde, net als op het WK 2018 en de Olympische Spelen in Tokio, een risicomijdend spel.

Dus toen ze achterop raakten, kostte het ze bijna 10 minuten om het momentum weg te nemen van Duitsland. Ze kregen drie snelle strafcorners. Vanaf de derde maakte Tom Boone, die het hoofdtoernooi overnam na een blessure van Alexander Hendricks, gelijk en pakte de derde opeenvolgende finale van België in een penalty shootout.

Nederlands genot

Een doelpunt van drie doelpunten in het derde kwart hielp het jonge Nederlandse team de nummer één van de wereld Australië te verslaan en een welverdiende bronzen medaille te winnen.

Met een 0-1 achterstand na moeite om enig balbezit van betekenis te krijgen in de eerste helft, kwam een ​​energieke Nederlandse ploeg terug om eerst de greep van Australië op het spel los te maken en scoorde vervolgens drie snelle doelpunten om de Kookaburras’ rug te breken.

Nadat lichtloze Jeb Jansen in de wolken de hoekschop van Jeremy Hayward in de 12e minuut vanaf de strafschopstip in de 32e minuut ongedaan maakte, scoorde aanvoerder Thierry Brinkman (34e en 39e minuut) twee snelle doelpunten om de Australiërs te verbluffen.

Voor de tweede opeenvolgende wedstrijd maakte Australië zich schuldig aan het opgeven van momentum. Geconfronteerd met agressieve pers uit Nederland maakten ze basisfouten die tot doelpunten leidden. Zelfs na een achterstand kon Australië de sterkte van de Nederlanders niet evenaren.

De Nederlanders ontzegden Australië een zesde opeenvolgende WK-medaille. In feite is dit pas de tweede keer sinds hun eerste medaille in 1978 dat Australië er niet in slaagt een medaille te behalen op een WK. De laatste keer was in 1998 toen Duitsland verloor in de wedstrijd om brons.