April 27, 2024

Duitsland 2-1 Nederland: het team van Julian Nagelsmann zet zijn renaissance voort

Niklas Volkrug (tweede van links) scoorde zijn elfde doelpunt in vijftien wedstrijden voor Duitsland

Duitsland zette deze zomer zijn voorbereidingen op de finale van Euro 2024 voort door Nederland te verslaan en zijn vertrouwen in zijn vermogen om op eigen bodem uit te dagen te versterken.

Na de grote overwinning die de Duitse ploeg zaterdag met 2-0 in Frankrijk behaalde, slaagden de Duitsers er in Frankfurt in om in opstand te komen tegen Nederland met het winnende doelpunt van Niklas Volkrug in de 85e minuut.

Oranje kwam via Joey Firman in de vierde minuut op voorsprong, voordat Maximilian Mittelstadt zeven minuten later gelijk maakte.

Borussia Dortmund-aanvaller Volkrug kopte een laat doelpunt binnen en bezorgde Duitsland voor het eerst opeenvolgende overwinningen onder coach Julian Nagelsmann.

“De overwinning levert ons veel op”, aldus Nagelsmann, wiens ploeg in de voorgaande drie wedstrijden voor de interlandpauze geen overwinning had behaald.

“We speelden goed, we hadden balbezit en we hebben ons spel qua posities wat aangepast.”

De finales van Euro 2024 beginnen op vrijdag 14 juni in de Allianz Arena in München, wanneer Duitsland het opneemt tegen Schotland.

Het duo krijgt in Groep A gezelschap van Hongarije en Zwitserland.

Nederland, dat na de overwinning op Schotland vorige week diverse wijzigingen doorvoerde, werd in Groep D geloot naast Polen, Oostenrijk en Frankrijk.

Het toernooi wordt op zondag 14 juli afgesloten met de finalewedstrijd in het Olympisch Stadion in Berlijn.