May 5, 2024

De Nederlandse doelman zet zijn herstel voort, aldus RK Waalwijk

Er werden monitoren rond Etienne Vaessen geplaatst terwijl hij door de medische staf op het veld werd verzorgd

RKC Waalwijk zei dat doelman Etienne Vaessen “een goede nacht heeft gehad en zijn herstel heeft voortgezet” nadat hij zaterdag tijdens een wedstrijd tegen Ajax het bewustzijn verloor.

de In de 84e minuut werd de wedstrijd gestaakt Nadat de 28-jarige Nederlander in botsing kwam met Ajax-aanvaller Brian Probbe.

Hij lag roerloos terwijl hij op het veld werd behandeld, maar kwam weer bij bewustzijn toen hij op een brancard werd afgevoerd.

We hopen hem snel weer bij de club te zien”, voegde RK Valvik eraan toe.

De Nederlandse club voegde eraan toe: “Voor Etienne is het nu belangrijk dat we de komende uren en dagen veilig kunnen herstellen.” Geschreven op Xvoorheen bekend als Twitter.

“Dus we willen u vragen om hem en zijn familie hiervoor de tijd en troost te geven.

“Namens iedereen bij RKC Waalwijk wensen wij Etienne, en alle mensen om hem heen, veel sterkte.”

De spelers riepen verwoed om hulp en huilden terwijl de medische staf op het veld aan Weisen werkte, met monitoren om hem heen.

Het Eredivisie Premier League-duel werd amper zes minuten voor de reguliere speeltijd gestaakt, met een 3-2 voorsprong voor bezoekers Ajax.

De stadionomroeper legde uit dat veel spelers “ernstig getroffen waren en niet verder konden spelen”.

“Het gaat over meer dan voetbal. Ik bid dat het goed met je gaat, Etienne”, schreef Ajax later op X.

RKC bevestigde na de wedstrijd dat Weissen voor verder medisch onderzoek naar het ziekenhuis was gebracht.