May 2, 2024

De Kamloops Blazers nemen het bedrijf over door de Peterborough Petes te verpletteren in de Memorial Cup

Kamloops, British Columbia – Wat een verschil kan een dag en een nederlaag maken in de Memorial Cup.

Gefrustreerd en vol twijfel na een 8-3 openingsnederlaag tegen MHL-kampioen Quebec Remparts vrijdagavond, hergroepeerde gastheer Kamloops Blazers zich en zwoer om zondag zaken te regelen tegen de Peterborough Petes.

missie volbracht.

De Blazers stortten zich vroeg op Ontario Hockey League-kampioen Petes en vaak op weg naar een 10-2 overwinning met vier powerplay-goals, waarmee ze hun record verbeterden tot 1-1 in de kampioenswedstrijd met vier teams en 10 wedstrijden. Centrum.

De weddenschappen staan ​​op 0-2 en moeten nu dinsdag de Remparts verslaan, anders zijn ze toeschouwers in de playoff-run.

Bets, die zaterdag met 6-3 verloor van de Western Hockey League-kampioen Seattle Thunderbirds, zei dat ze fysieker en agressiever moesten zijn tegen de Blazers, maar merkten dat ze drie doelpunten achterstand hadden voordat de rust 14 minuten oud was. Een vierde doelpunt van Kamloops werd afgekeurd wegens inmenging van een doelman.

Kamloops verhoogde de voorsprong naar 7-0 voor negen minuten van het tweede frame, en tegen die tijd kende het bezoekende team alle teksten van het Bachman-Turner Overdrive-doelnummer van Blazers.

Logan Stankoven heeft een doelpunt en vier assists voor de Blazers, terwijl Conor Levis een doelpunt en twee assists heeft. Ryan Michael, Fraser Menten, Ashton Verster, Matthew Siminoff, Dylan Sydor, Jacob Dimmick, Matthew Siminoff en Ryan Hoover scoorden individuele doelpunten.

Kidan Banker en Olen Zellweger leverden ook elk twee assists voor de Blazers.

Avery Hayes scoorde het powerplay-doelpunt voor de Petes en Quinton Page scoorde met nog 20 seconden te gaan. Bates leidde met 49-30.

Kamloops stond na de eerste periode met 3-0 voor en nam in de derde periode een 7-1 voorsprong. De Blazers sloegen 4-uit-7 op de powerplay, terwijl de Petes 1-uit-4 sloegen.

Boeketcontroles: Kamloops’ enige zorg op zondag was de gezondheid van verdediger Kyle Masters, die geblesseerd raakte en achterover viel in de hoekplanken met minder dan zeven minuten te gaan in de wedstrijd en op een brancard van het ijs werd gehaald. … De Seattle Thunderbirds en Quebec Remparts spelen maandag (21.00 uur ET) in een strijd tussen de ongeslagen teams. De Remparts spelen dinsdag (21.00 uur ET) opnieuw tegen de Petes. De laatste wedstrijd in de eerste ronde van de Blazers vindt plaats op woensdag, wanneer ze het opnemen tegen de Thunderbirds in een all-WHL-confrontatie. De T-Birds versloegen eerder deze maand de Blazers in een Western Conference-finalereeks van zes wedstrijden.

Dit rapport van The Canadian Press werd voor het eerst gepubliceerd op 28 mei 2023.