April 28, 2024

De Amerikaanse vrouwen versloegen Nederland met 13-10 en sloten daarmee het speelschema van 2023 af.

Nijverdal, Nederland – 23 december – Het Amerikaanse nationale damesteam sloot gisteravond in Nijverdal een trainingsreis van twee weken in Europa af met een 13-10 overwinning op Nederland. Jordanië Raney En Ryan Nieuwshull Leidde de Amerikaanse aanval met elk drie doelpunten Amanda Longan Gaat de hele afstand in het net en noteert acht reddingen. Team USA sluit 2023 af met een algemeen record van 28-4-1, inclusief gouden medailles op de World Aquatic World Cup en de Pan American Games.

Team USA kende al vroeg een sterke start en nam een ​​3-1 voorsprong in het eerste kwart. Emily Ausmus, Juweel Romer En Rachel Fataal. De USA scoorde in het tweede kwart nog drie doelpunten en nam een ​​6-3 voorsprong. In het derde kwart hield de Nederlandse aanval driemaal gelijke tred met de VS, met een achterstand van drie doelpunten na drie doelpunten.

Naarmate het vierde kwart vorderde, scoorde elk team elk vier doelpunten. Team USA had al vroeg in de periode de leiding omdat ze een voorsprong van 9-5 opbouwden en de wedstrijd in handen leken te hebben. Binnen twee doelpunten op één moment wist Nederland zich in de slotfase weer in de wedstrijd te wurmen. Neuschule bedacht een clutch-doel om ze wat ademruimte te geven. Toen de tijd verstreek en Nederland onder druk stond, maakte Rane voor zijn derde van de dag een leeg netter om de overwinning te behalen.

De VS scoorden 8/10 op strafschoppogingen, terwijl Nederland 3/10 scoorde op powerplays en 1/1 op strafschoppen.