April 26, 2024

Christian Pulisic geeft toe dat de nederlaag van de VS tegen Nederland ‘lange tijd pijn gaat doen’

Christian Pulisic gaf toe dat de nederlaag van Amerika tegen Nederland ‘lange tijd pijn zou doen’, maar de voetbalster hield vol dat hij dankbaar was dat zijn ‘levenslange droom’ om op het WK te spelen uitkwam.

Christian Pulisic gaf toe dat de hartverscheurende 3-1 nederlaag van zaterdag tegen Nederland in de achtste finales lange tijd pijn zal doen, maar zwoer dat de VS zich zouden herstellen.

De ploeg van Greg Berhalder werd door Nederland uit Qatar weggestuurd, waardoor er abrupt een einde kwam aan het groeiende gevoel van optimisme rond een jonge en getalenteerde ploeg.

De USMND-ster was zichtbaar emotioneel na de wedstrijd en omhelsde familie op de tribune.

Pulisic schreef zondagochtend op Instagram: ‘Het doet al heel lang pijn.

Een verwoeste Christian Pulisic werd na het verlies getroost door USMNT-coach Greg Berhalter.

Maar ik ben dit team en iedereen die ons heeft gesteund erg dankbaar.

‘Het is een levenslange droom geweest om mijn land te vertegenwoordigen op het WK. We komen terug naar Amerika.’

Teamgenoot en Fulham-verdediger Anthony Robinson reageerde op de post: ‘Kon niet trotser op je zijn, maat.’

Pulisic ging naar Instagram om zichzelf uit te drukken toen Anthony Robinson zijn trots op de Amerikaanse ster deelde

Pulisic kreeg in de derde minuut van de wedstrijd een glorieuze kans om de USA op voorsprong te zetten, maar slaagde er niet in de Nederlandse doelman Andries Nobert te verslaan.

De mannen van Louis van Gaal bleken te klinisch en tactisch voor het jeugdige Stars and Stripes-team.

Memphis Depay scoorde voor Nederland nadat Pulisic in de derde minuut een gouden kans miste.

Team USA-sterspeler Christian Pulisic was emotioneel, net als bij familie en vrienden

Terwijl Amerika bleef aandringen, raakten ze voor rust opnieuw geblesseerd toen Daley Blind het tweede doelpunt van Nederland omver tikte.

Invaller Haji Wright gaf de Amerikanen een sprankje hoop voordat Denzel Dumfries in de 80e minuut de 3-1 maakte en alle hoop op een comeback deed verdwijnen.

De positieve prestatie van Pulisic in het toernooi heeft de interesse in zijn ondertekening bij Chelsea aangewakkerd terwijl ze nadenken over de volgende stappen voor zijn toekomst.

De Chelsea-man kreeg een glorieuze kans om de score te openen tegen de Nederlander.